Rungtynėse Ispanijos sostinėje D. Sabonis mačą pradėjo starto penkete ir per 28 minutes pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškiai, 1/3 tritaškis), atkovojo 5 kamuolius (3 iš jų puolime), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, 1 kartą suklydo bei išnaudojo 6 pražangų limitą.

Net ir pastarasis statistikos rodiklis buvo gana būdingas Arvydui, kuriam neretai kildavo problemų dėl didelio asmeninių pražangų skaičiaus.

„Tėtis man sakė būti drąsiam ir nebijoti debiuto, bet aš labai jaudinausi“, – po dvikovos kiek susikrimtęs prisipažino D. Sabonis.

„Tai buvo tik pirmosios mūsų ikisezoninės rungtynės, tad mes turime dar daug ką patobulinti. Mūsų gynyba turi būti daug geresnė, nes per antrą rungtynių pusę praleidome gal 90 taškų. Turime tai pataisyti“, – pastebėtus savo ir komandos žaidimo trūkumus vardijo Domantas.

Antrame kėlinyje net 22 taškų persvara (50:28 ir 53:31) pirmavusi „Thunder“ ekipa galiausiai visą ją išbarstė ir nelauktai po pratęsimo 137:142 (35:22, 30:28, 30:37, 31:39; 11:16) turėjo pripažinti Madrido „Real“ klubo pranašumą.

Dvikovą apžvelgęs ispanų portalo AS analitikas Sergio Andresas Chaconas pažymėjo, kad D. Sabonio debiutas komandoje buvo sėkmingas, tačiau įžvelgė ir silpnųjų lietuvio pusių:

„Patvirtinta. Starto penketas, tritaškis rungtynių pradžioje, geros manieros. Jis dirbo labai nuoširdžiai, bet prisirinko bereikalingų pražangų, iš po krepšio pataikė tik su kaire ranka. Eliminuotas būtent dėl asmeninių pražangų“.

Prieš daugiau nei 20 metų Arvydas Sabonis vedė „Real“ į Europos krepšinio aukštumas. Pirmadienio vakarą Madride jis su visa šeima stebėjo, kaip sūnus Domantas debiutavo su „Thunder“.

A. Sabonis prieš debiutinį susitikimą savo sūnui palinkėjo sėkmingos NBA karjeros: „Aš labai didžiuojuosi ir linkiu jam viso ko geriausio – jokių traumų ir sėkmės. Krepšinyje visada reikia dirbti, dirbti, dar dirbti ir niekada nenustoti, jeigu nori progresuoti ir tapti geru žaidėju“.

Pats Sabas pirmą kartą istorijoje, vilkėdamas NBA aprangą, rungtynes žaidė prieš 21-erius metus – 1995-ųjų spalio 13-ąją Vankuveryje, kuomet savo itin simboliniu dvigubu dubliu padėjo Portlando „Trail Blazers“ klubui 104:86 nugalėti naujai suburtą NBA komandą „Grizzlies“.

Tiesiai iš „Real“ klubo į JAV persikrausčiusiam A. Saboniui užteko vos 22 minučių, kad surinktų pirmą savo dvigubą dublį jau pirmame ikisezoniniame mače. Tą vakarą legendinio 11-ojo numerio sąskaitoje – 11 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Aukštaūgis taip pat perėmė 2 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Arvydo Sabonio ir Denniso Rodmano debiutas NBA lygoje (mundodeportivo.com archyvas)

Aikštėje A. Sabonis dalijosi minutes su kitu „Blazers“ vidurio puolėju Chrisu Dudley, kuriam buvo patikėta vieta komandos starto penkete.

Treneris P. J. Carlesimo po šių rungtynių buvo labai patenkintas savo 30-mečio naujoko debiutu, tačiau pažymėjo, kad jo praleidžiamą laiką aikštėje didins tik labai pamažu. „Tai darysime labai atsargiai“, – turėdamas omenyje daugybę lietuvio iškęstų traumų sakė P. J. Carlesimo.

Simboliška, kad, tą pačią dieną kaip ir A. Sabonis „Blazers“, Čikagos „Bulls“ komandos gretose debiutavo Dennisas Rodmanas, prie Michaelo Jordano kompanijos prisijungęs po savo karjeros etapo San Antonijaus „Spurs“. Debiutinėse D. Rodmano rungtynėse „Bulls“ 110:85 nugalėjo Klivlando „Cavaliers“, o puolėjas per 23 min. pelnė 4 taškus ir atkovojo 10 kamuolių. M. Jordanas tądien surinko 18 taškų.

Akistata su „Real“ nebus vienintelis „Thunder“ mačas Ispanijoje. Trečiadienio vakarą Oklahomos krepšininkams teks susiremti ir su „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)