Sėkmės paukštės „Lietkabelis“ nepaleido ir per baudų metimų dramą bei iškovojo pergalę 86:83.

„Kiek kamuolių? Tik 21 atkovotas prieš 37-is „Žalgirio“? Gal tai sekretoriato klaida? Gal jiems nebuvo dėl ko kovoti, nes mes viską pataikėme?“, – tokia statistika negalėjo patikėti Darjušas Lavrinovičius, tačiau sekretoriato darbuotojai tikrai neklydo.

Net ir tokia ryškia persvara pralaimėjęs kovą dėl atšokusių kamuolių „Lietkabelis“ sugebėjo namuose išplėšti pergalę prieš LKL čempionų titulą ginančius žalgiriečius.

„Mes visą laiką tikime savo jėgomis, ypač namuose palaikomi tokios gausybės sirgalių. Kai tokia atmosfera, visada atsiranda papildomų jėgų ir motyvacijos.

Mes šiandien pelnytai iškovojome pergalę, važiuosime į Kauną ir bandysime ten kovoti. O žiūrėsime, kaip bus ten“, – po pergalės rūbinėje kalbėjo brolis Darjušas.

Ne kartą „Lietkabelis“ atsiliko 8-9 taškais, tačiau šeimininkai vis priartėdavo prie svečių. Pasak Darjušo, nėra jokių paslapčių, tiesiog kova iki galo.

„Juk nėra taip suplanuota: dabar „paleisime“ 7-iais taškais, o vėliau pavysime. Jei ir paleidžiame į priekį varžovus, nenuleidžiame rankų. Padarome klaidelę, nepataikome ir „Žalgiris“ atitrūkdavo.

Kai kada mums nusišypsodavo sėkmė, pavyko pataikyti ir vėl išlyginti rezultatą“, – pridūrė Darjušas Lavrinovičius.

Brolis visiškai nesistebėjo Lorenzo Williamso šaltakraujiškumu bei lemiamu momentu pataikytais tritaškiais.

„Lorenzo ne pirmą kartą atsakingu momentu įmeta lemiamus taškus, tai parodo, kad jis turi žudiko instinktą, šaltą galvą ir lyderio savybę į savo rankas imtis iniciatyvos. Puikų mačą sužaidė ir Žygimantas Janavičius. Jei mūsų gynėjai pataikys kaip šiandien, visiems mūsų aukštaūgiams bus lengviau“, – apie ekipos draugus atsiliepė brolis.

„Norisi išeiti į miestą, bet nieko, dar pakentėsime su chebryte“, – „Lietkabelio“ rūbinėje garsiai skambant kultinei Mo-Do grupės „Eins, zwei, Polizei“ dainai šypsojosi Darjušas Lavrinovičius. Tačiau linksmybėms dar tikrai ne laikas. Serijoje iki 4-ių pergalių – lygybė, ir trečiasis LKL finalo mačas bus žaidžiamas Kaune birželio 3-iąją šeštadienį.

„Nesakome, kad į Kauną vyksime būtinai laimėti. Paprasčiausiai mes kovojame, žaidžiame savo žaidimą ir bandome laimėti. Reikia pripažinti, „Žalgiris“ yra atletiškesnė, jaunesnė komanda, bet mes turime kitus privalumus, kompensuojame savo silpnybes kitomis savybėmis. Kol kas didesnėms emocijoms ne laikas, nes laimėjome tik vienerias rungtynes, o ne čempionatą“, – pridūrė D. Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)