„Didžiuojuosi šiais vyrais. Jei jūs matytumėte, kaip šie vyrai dirba per treniruotes, kaip visi stengiasi, aukojasi, tada suprastumėte apie ką aš kalbu. Kiekvienas treneris nori turėti taip dirbančius vyrus. Jie šios pergalės labai norėjo ir to nusipelnė. Vyrai tiesiog degė noru saviems žiūrovams padovanoti tą pergalę, džiugu, kad pavyko“, – kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris.

D. Adomaitis gyrė ir 17 taškų pelniusį (per pirmus du kėlinius metė 100 proc. taiklumu – 5/5 tri., 2/2 baudos, tačiau vėliau prametė du tritaškius) Travisą Baderį.

„Visi labai norėjo pergalės ir buvo susikaustę, tačiau tie taiklūs tolimi T. Baderio šūviai išjudino komandą. Baderis buvo „karštas“. Jo tritaškiai metimai davė šviežio oro gurkšnį, kuris įkvėpė visus ir pradėjome žaisti tokį krepšinį, kokį demonstruojame per treniruotes.

Ačiū sirgaliams už puikią atmosferą. Tai buvo svarbi pergalę prieš šeštadienio rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Ypač psichologiškai. Dvikovoje su „Krasnyj Oktiabr“ nedarėme daug klaidų. Kova dėl atšokusių kamuolių dar nėra tokia, kokios noriu, todėl tam turime skirti dėmesį treniruočių metu. „Lietuvos rytas“ po pralaimėjimo atvažiuos dar piktesnis. Jie pralaimėjo du mačus iš eilės ir jų tokia situacija, kad trečių rungtynių pralaimėti nebegali. Mes žaidžiame namuose ir neslepiame ambicijų juos nugalėti“, – teigė Klaipėdos ekipos treneris.

Strategas akcentavo, kad „Neptūno“ ekipos žaidimą dar reikia koreguoti ir atsikratyti traumelių šleifo.

„Komandą nuolat kamuoja įvairios smulkios traumos. Šiandien padarėme daugiau nei 20 rezultatyvių perdavimų ir džiaugiuosi, kad vyrai taip vienas kitą palaikė. Tai buvo žaidimas, kokį noriu matyti.

Juokaujant, mums turbūt reikia vieną treniruotę atšaukti ir nueiti kartu į bažnyčią, nes nuolat patiriame traumų. Pavyzdžiui, Martynas Mažeika veržėsi, pirštas užsikabino už varžovų marškinėlių, o jis pasitempė raiščius, bet Martynas yra kapitonas, kovotojas ir jis niekada nesiskundžia“, – dėstė mintis D. Adomaitis.