C. Fisheris teigė, kad apie žaidimą Lietuvoje kalbėjosi su pažįstamais krepšininkais ir sulaukė tik teigiamų atsiliepimų.

„Nesu itin išsamiai susipažinęs su jūsų šalies krepšiniu ir triukšmingais fanais, tačiau turiu daug draugų, kurie čia yra rungtyniavę. Pavyzdžiui, neseniai ekipą dėl asmeninių priežasčių palikęs Donnie McGrathas ar įžaidėjas Omaras Cookas. Pastarasis užtikrino, kad Vilniuje viskas puiku ir čia sudarytos idealios sąlygos žaisti krepšinį“, – kalbėjo C. Fisheris.

Krepšininkas atkreipė „Lietuvos ryto“ trenerio Tomo Pačėso asistento ispano Alberto Blanco dėmesį prieš kelerius metus.

2012–2013 m. atstovaudamas Badalonos „Joventut“ amerikietis pelnė po 13,8 taško Ispanijos lygoje ir sulaukė pelningesnio pasiūlymo iš Krasnojarsko „Jenisej“ klubo.

Jungtinėje lygoje jis rinko po 16,7 taško ir atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo. Tritaškių metimų taiklumas siekė beveik 44 procentus ir per 20 susitikimų C. Fisheris tik du sykius nesurinko dviženklio taškų skaičiaus.

„Tai talentingas žaidėjas. Jis labai gerai žaidžia vienas prieš vieną ir du prieš du. Tai vaikinas, kuris mėgsta turėti kamuolį svarbiausiais rungtynių momentais, – sakė A. Blanco. – Su juo Ispanijoje dirbę treneriai pabrėžė, kad su kamuoliu jis moka viską.“

Tačiau praėjęs sezonas C. Fisheriui nesusiklostė – jis trumpai atstovavo Kroatijos ir Venesuelos klubams.

„Pernai man planus sumaišė patirta trauma, tačiau dabar aš pasiryžęs padėti komandai. Manau, kad „Lietuvos rytas“ gali žengti toli Europos taurės turnyre“, – teigė įžaidėjas.

2007 m. C. Fisheris buvo pakviestas į „Jordan Brand Classic“ rungtynes, kuriose žaidžia talentingiausi pasaulio žaidėjai, ir tapo šio mačo naudingiausiu žaidėju.

2010-ųjų vasarą, per atostogas Vilanovos universitete, snaiperis išgarsėjo pasiekęs gatvės krepšinio rekordą, kai per neoficialias rungtynes Bronkse pelnė 105 taškus.

C. Fisheris pataikė 23 iš 28 tritaškių ir padėjo savo komandai laimėti mačą 138:130.

„Taip, žinoma atsimenu šias rungtynes. Man krito metimai, tačiau nesureikšminu šio pasiekimo“, – sakė įžaidėjas.

Krepšininko idealas – panašaus ūgio NBA legenda Allenas Iversonas.

„Man patikdavo stebėti jį žaidžiantį, tačiau aikštėje nesistengiu kopijuoti gynėjo judesiu ar žaidimo manieros“, – kalbėjo C. Fisheris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją