„Atlikome viską, apie ką kalbėjome prieš rungtynes – buvome itin agresyvūs. Buvome pasiruošę pulti varžovus jų pačių tvirtovėje ir tą sėkmingai darėme“, – iškart po mačo sakė Gintaras Krapikas.

Prieš išvyką į Katalonijos sostinę žalgiriečiai buvo užsikrėtę siaubingu išvykų sindromu: Atėnuose „Panathinaikos“ klubui buvo neprilygta 35 (56:91), o Krasnodare „Lokomotiv“ ekipai – 30 taškų skirtumu (50:80).

„Prieš žengdami į TOP-16 etapą norėjome pasimokyti iš savo klaidų“, – skaudžius smūgius prisiminė G. Krapikas.

Lietuvos čempionai katalonus pranoko po 14 pralaimėjimų iš eilės ir vos antrą kartą istorijoje per 21 tarpusavio akistatą. Iki šiol vienintelį kartą Ispanijos grandai buvo parklupdyti taip pat „Palau Blaugrana“ arenoje. Tais 2004 metais kauniečius į istorinę pergalę atvedė karjeros rungtynes sužaidęs Vidas Ginevičius (102:98).

Be to, tai buvo ir rezultatyviausios G. Krapiko auklėtinių rungtynės šiame sezone. Prieš tai 78 taškus žalgiriečiai įmetė būtent į „Barcos“ krepšį (78:85).

„Nors jau turėjome kelialapį į kitą etapą, atvykome čia pademonstruoti gero žaidimo, nes mes nebuvome patenkinti tuo, kai žaidėme reguliariajame sezone. Ir sužaidėme turbūt geriausias sezono rungtynes, todėl esame labai laimingai, ypatingai po tiek daug pralaimėjimų „Barcelonai“, – kalbėjo 16 taškų pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs Mantas Kalnietis.

Kitą savaitę žalgiriečiai namuose priims „Panathinaikos“ ekipą ir pergalės atveju C grupėje užimtų trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)