Agresyviai mačą pradėję Marcelo Nicolos auklėtiniai prieš E grupės lyderius spardėsi pusę kėlinio, o antrajame visiškai subyrėjo.

„Kaip tu giniesi“, – po dar vieno praleisto tritaškio nuo suoliuko pašokęs rėkė Artūras Gudaitis, o sirgaliai savo mylimus žaidėjus palydėjo švilpimu (17:32).

„Geležinė“ M. Nicolos auklėtinių gynyba per pirmąsias 20 minučių vėl praleido beveik pusšimtį taškų – 45!

„Tarsi koks virusas – penktas rungtynes iš eilės su rimtomis komandomis pradedame identiškai. Akcentuojame tą pradžią, visi supranta, ką reikia daryti, bet vis tiek pradedame žaisti tik tada, kai svyla užpakaliai. Patys nesuprantame, kas čia per virusas. Nesąmonė“, – rūbinėje pasakojo be žado likęs Adas Juškevičius.

Vis tik svylančios savo kėdės kvapą užuodęs 44-erių strategas iš Argentinos rūbinėje sugebėjo įpūsti vilniečiams papildomos energijos.

Po ilgų mėnesių pažadų galiausiai išvydome apie taip ilgai kalbėtą agresyvų žaidimą gynyboje – iki trečio kėlinio pabaigos likus žaisti 2:35 min. komandas dar skyrė 19 taškų (36:55), bet spaudimo dėka vilniečiai išmušė varžovus iš vėžių ir ėmė mažinti atsilikimą.

Du taškus su pražanga pelnęs Kšyštofas Lavrinovičius pakėlęs rankas prikelinėjo aistruolius, o švieslentėje degė jau padorūs skaičiai – 46:55.

Lemiamo ketvirčio pradžioje kamuolį perėmęs Rokas Giedraitis jį galingai dviem rankomis sugrūdo į varžovų krepšį, K. Lavrinovičius švystelėjo iš toli, Nicolas Laprovittola atliko aštrų reidą, o A. Kavaliauskas sumetė abu baudų metimus ir į „Siemens“ areną sugrįžo įdomybės – 57:57.

„Po pertraukos niekas nė sekundei nenustojo gintis: pradėjome šokti ant metančio žaidėjo, atsitverti juos, kovoti – visai kitoks žaidimas buvo“, – apie pasikeitusį komandos veidą kalbėjo 7 taškus per 25 minutes pelnęs A. Juškevičius.

Likus žaisti 17 sekundžių komandas skyrė vos taškas (65:66), bet šeimininkams pergalę išplėšti galėjęs A. Kavaliausko metimas išsisuko iš lanko. Per likusį laiką šeimininkai sėkmingos atakos sukurti nesugebėjo, o svečių iš Rusijos rankos metant baudų metimus nedrebėjo.

„Lietuvos rytui“ – tai jau trečiasis pralaimėjimas Europos taurės turnyre – visi jie patirti namuose: anksčiau suklupta prieš Stambulo „Bešiktaš“ (87:91) ir Saratovo „Avtodor“ (81:97) ekipas. Kol kas vienintelė pergalė buvo iškovota Vengrijoje – čia buvo nugalėta akivaizdžiai silpnesnio kalibro Solnoko „Olaj“ komanda (65:89).

„Blogas sapnas, tragedija. Įsivarėme baisų virusą, kurį reikia kuo greičiau išgydyti“, – sostinės klubo startą Europoje reziumavo A. Juškevičius.

Kitas vilniečių varžovas – Salonikų PAOK klubas, su kuriuo išvykoje jie žais lygiai po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)