„Dar nežinome visų žaidėjų, kurie prisijungs prie nacionalinių ekipų ir žais turnyre. Visuomet yra atsisakančių rungtynių krepšininkų ar negalinčių žaisti dėl sveikatos problemų, – stipriausių grupių išskirti nesiryžo S. Scariolo. – Pirmojo pajėgumo krepšelio komandos – Ispanija, Lietuva, Prancūzija ir Serbija turės skaitytis su visais varžovais. Europos krepšinio rinktinių lygis kiekvienais metais auga didžiuliais greičiais, todėl turime būti tam pasiruošę priimti iššūkius.“

Triskart Europos čempionas, olimpinių žaidynių sidabro bei bronzos medalininkas su Ispanijos rinktine dar šią vasarą skaudžiai pamokė Lietuvos rinktinę Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių grupės etape. Tąsyk ispanai 50 taškų skirtumu nugalėjo Jono Kazlausko ekipą, tačiau pastarosios akistatos metu iškovotos triuškinančios pergalės Ispanijos rinktinės auksakalys visiškai nesureikšmino.

Priešingai, trečius metus paeiliui su Ispanijos rinktine dirbsiantis strategas smagiau prisiminė prieš lietuvius laimėtą Europos vyrų krepšinio čempionato finalą Lilio mieste praėjusiais metais.

„Tai buvo tik viena diena, vienerios rungtynės ir jos jau baigėsi. Tąsyk žaidėme labai gerai, o lietuviai – nerodė savo galimybių. Turnyre, žaisdamas kasdien, kartas nesąmoningai pradedi galvoti apie kitas rungtynes, nors dar nesibaigė rungtynėse, kuriose žaidi. Tai pergalei neteikiu tokios didelės reikšmės. Aš labiau norėčiau pakartoti 2015 m. Europos čempionato finalo scenarijų, bet tai padaryti bus labai sunku. Laukia dar ir puikios serbų ir prancūzų komandos, puikios italų ir kroatų rinktinės, o šeimininkai turkai namuose visuomet galingi“, – teigė treneris.

Jono Kazlausko rebusus kaskart įveikęs S. Scariolo turės naują varžovą dvikovose su Lietuvos rinktine. Prie mūsų šalies rinktinės vairo stojęs Dainius Adomaitis italui geriau prisimenamas kaip krepšininkas nei kaip treneris. Tiesa, S. Scariolo teigė turįs informacijos apie D.Adomaitį ir laukia akistatos su naujuoju Lietuvos rinktinės vairininku.

„D. Adomaitį labiau prisimenu kaip žaidėją nei trenerį. Niekada nežaidžiau prieš jo treniruojamas ekipas. Nekantrauju sužaisti prieš Adomaičio treniruojamą Lietuvos rinktinę. Turiu gerų pranešimų apie jį. Žmonės kalba gerus žodžius apie D. Adomaičio treniruojamas ekipas. Bus labai smagu ir smalsu susidurti su D. Adomaičiu rungtynėse Europos čempionate. O galbūt susitiksime dar ir iki tol – draugiškose rungtynėse, ką su lietuviais esame darę ne sykį“, – mintimis dalijosi S. Scariolo.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis. Ispanai C grupės rungtynes žais Klužo-Napokos „Polyvalent Hall“ (Rumunija) arenoje, o lemiamos kovos – atkrintamosios varžybos – persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, talpinančią net 16 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)