Anksčiau skelbta, jog Krepšinio namų statybos atsieis 2,4 mln. eurų (be PVM), o architekto Gintauto Natkevičiaus suprojektuotas objektas turėtų būti užbaigtas iki kitų metų kovo.

Dabar Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas A. Sabonis teigia, jog papildomai apie 2 mln. eurų kainuos pastato įrengimas.

Juo rūpinsis parodas ir muziejus projektuojanti JAV agentūra RAA, kurią, pasak A. Sabonio, rekomendavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Lėšų įgyvendinti RAA pasiūlymams kol kas nėra surinkta, tad LKF prezidentas kviečia prisidėti krepšinio sirgalius. Paaukojusių Krepšinio namų projektui asmenų vardai atsidurs ant trinkelių, kuriomis bus išklota lauko krepšinio aikštelė greta pastato.

Galimybė įsiamžinti tokiu būdu kainuos 350 eurų.

„Dabar surinkta apie 1,2 mln. eurų, bet yra daug rėmėjų, kurie dar prisijungs. Manome, kad pačiam pastatui reikiamą sumą surinksime ir darbus užbaigsime kaip numatyta. Kalbant apie vidų, jam įrengti reikėtų 6-9 mėnesių, bet kiek surinksime pinigų, taip ir judėsime į priekį.

Galėtume eiti į Vyriausybę, prašyti pinigų, bet jei jau mes, lietuviai, tokie dideli krepšinio sirgaliai esame, juk įdomu būtų patiems visiems kartu šiuos Krepšinio namus užbaigti“, – į populiariausios šalyje sporto šakos mėgėjus apeliavo A. Sabonis.

Kartu LKF prezidentas neslėpė nepasitenkinimo dėl išankstinės bilietų prekybos į pirmadienio kontrolinę dvikovą Kaune tarp Lietuvos ir Serbijos rinktinių. Visas pajamas iš šių rungtynių žadama skirti Krepšinio namams.

Paskutinėmis žiniomis, mačo dieną buvo parduoti apie 7 tūkst. bilietų, nors „Žalgirio“ arena talpina dvigubai daugiau žiūrovų.

Tiesa, A. Sabonis džiaugėsi, jog LKF iš šių draugiškų rungtynių bent jau surinks daugiau pinigų nei kada nors ankščiau. Tačiau tai lemia didelės bilietų kainos – galimybė išvysti lietuvių ir serbų akistatą kainuoja nuo 29 iki 200 eurų.

Palyginimui, bilietai į praėjusio šeštadienio pirmąjį komandų tarpusavio susitikimą Belgrade, pilnutėlėje „Štark“ arenoje, kainavo nuo 3 iki 30 eurų – taigi, brangiausi serbams atsiėjo tiek pat kiek pigiausi lietuviams.

„Gal kas nesuprato minties, juk pirmą kartą tokios paramos rungtynės vyks. Bus rimtas varžovas, bus dovanų sirgaliams atminimui. Gal Lietuvoje pas mus kažkaip kitaip, gal žmonėms reikia laiko suprasti, kas čia daroma, gal tik po 20 ar 50 metų bus aišku...

Serbijos federacija supranta reikšmę ir gali prisidėti. Kaip pasirodysime prieš serbus (dėl pustuštės arenos – Krepšinis.lt), nežinau. Taip ir atrodysime“, – nusivylęs buvo A. Sabonis.


Lietuvos rinktinei tai bus ketvirta repeticija kontrolinių rungtynių cikle prieš artėjantį pasaulio čempionatą.

Krepšinis.lt paklaustas apie lietuvių pasirodymus pirmuose draugiškuose susitikimuose, A. Sabonis traukė pečiais.

„Dar vyksta žvalgyba, konkurencija dėl vietos galutinėje sudėtyje. Ir Jonas (Valančiūnas – Krepšinis.lt) dar tik vieną mačą žaidė. Apie komandos braižą kol kas nėra ko kalbėti. Viena, kas man baisiausia, kas ir visiems turbūt į akis krinta – per daug klaidų. Tiek dovanų dalinant žaisti prieš geras komandas bus labai sunku, reikės mažinti klaidų skaičių“, – sakė LKF vadovas.

Primename, kad mačas su serbais Kaune prasidės 20.00 val. Treneris Dainius Adomaitis mačui neregistravo Žygimanto Janavičiaus ir Eimanto Bendžiaus.

Šeštadienio dvikovą Belgrade sėkmingiau pabaigą sužaidę šeimininkai laimėjo 72:68.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)