Pirmą kartą šiame FIBA turnyre dalyvaus rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumsis ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Čempionato atidarymo dieną, rugpjūčio 31-ąją, vyks aštuonerios rungtynės: kovos A, B, C ir D grupių komandos. Kiti aštuoni pirmojo turo mačai, tarp jų – ir lietuvių akistata su Senegalu, numatyti sekmadienį.

Tam, kad nepramiegotumėte planetos pirmenybių starto ir nepraleistumėte pirmųjų mūšių, portalas Krepšinis.lt pateikia pirmos dienos tvarkaraštį.

Šeštadienis, pirma čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės):

10 val. 30 min. ANGOLA – SERBIJA (D grupė)

Kontrolinių rungtynių cikle nė sykio taip ir nesuklupusiems serbams atiteko garbė atidaryti pirmenybes. Daug ekspertų tiki, kad Serbija gali jas ir uždaryti: prognozuoja jai vietą didžiajame finale.

11 val. 00 min. LENKIJA – VENESUELA (A grupė)

11 val. 30 min. RUSIJA – NIGERIJA (B grupė)

Pagal svarbą, ko gero, centrinė dienos dvikova, kurioje, gali būti, kad spręsis vieno iš dviejų B grupės bilietų į kitą etapą likimas.

11 val. 30 min. IRANAS – PUERTO RIKAS (C grupė)

14 val. 30 min. FILIPINAI – ITALIJA (D grupė)

15 val. 00 min. DRAMBLIO KAULO KRANTAS – KINIJA (A grupė)

Savo ambicijų neslepiantys turnyro šeimininkai kinai pirmose rungtynėse susitiks su žemiausią reitingą tarp visų čempionato dalyvių turinčia DKK komanda (FIBA 64).

15 val. 30 min. ARGENTINA – PIETŲ KORĖJA (B grupė)

15 val. 30 min. ISPANIJA – TUNISAS (D grupė)

FIBA  2019: pasaulio krepšinio čempionato grupės

Čempionato sistema

32 rinktinės burtų keliu suskirstytos į 8-ias grupes: A, B, C, D, E, F, G ir H. Pirmas dvi vietas kiekviename pogrupyje užėmusios ekipos (16) žengs į kitą etapą, kuriame vėl varžysis grupėse: I, J, K. L.

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupę įveikusiomis rinktinėmis. J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys pajėgiausios E ir F grupių ekipos, L pogrupį – G ir H grupių ekipos.

Į ketvirtfinalį keliaus po dvi stipriausias ekipas, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Rinktinės, kurios neįveiks jau pirmojo grupių etapo barjero, turnyre tęs kovas dėl 17-32 vietų. Jos pateks į M (A ir B grupių 3-4 vietas užėmusios ekipos), N (C ir D), O (E ir F) ir P (G ir H) grupes ir susitiks su kitos grupės dviem komandomis.

Pagal užimtas pozicijas grupėje bus nustatomos jų galutinės vietos turnyre (grupėje pirmą vietą užėmusi komanda bus klasifikuojama 17-20 pozicijose, 2 vieta – 21-24 pozicijose ir t. t.).

FIBA  2019: H grupės rungtynių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)