Kiek sėkmingiau pirmą kėlinį pradėjo ispanai, kurie Ricky Rubio dėka greitai išsiveržė į priekį 7:2, tačiau po Jono Mačiulio tritaškio lietuviai išlygino rezultatą (12:12) ir pirmą ketvirtį laimėjo 18:17.

Lietuviai pirmavo neilgai. Dažnai klydusių mūsiškių puolimas strigo, o varžovai po truputį tolo.

Galiausiai po įspūdingo ir efektingo Ricky Rubio reido atgijo tyli arena, o ispanai po atkarpos 10:0 pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (36:25). Dainius Adomaitis purtydamas galvą paprašė antros minutės pertraukėlės paeiliui.

Lietuvos rinktinei itin trūko jėgos po krepšiu, žaisdami vienas prieš vieną jaunieji ispanų aukštaūgiai be didesnio vargo pirmoje mačo dalyje pranoko ir Martyną Echodą, ir Mindaugą Kuzminską, o Ricky Rubio mūsiškių įžaidėjams tiesiog buvo per greitas.

Per pirmus du kėlinius lietuviai prarado 11, o ispanai tik 3 kamuolius. Įdomu tai, kad nors apsiginti „po lenta“ nuo varžovų aukštaūgių atakų sekėsi sunkiai, mūsiškiai 19-14 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių.

Po dviejų kėlinių 40:33 pirmavo šeimininkai.

Trečiajame kėlinyje ispanai pranašumo nepadidino, tačiau lietuvių arčiau savęs neprisileido. Per paskutines 10 minučių mūsiškiams buvo pavykę skirtumą sumažinti iki penkių taškų, tačiau netrukus ispanai greit atstatydavo pranašumą iki 8-10 taškų.

Pažymėtina, kad penkis žaidėjus Lietuvoje palikę mūsiškiai mačą baigė ne pačiu stipriausiu penketu: ant suolo paskutinėmis minutėmis liko ir Jonas Mačiulis, ir Mindaugas Kuzminskas, ir Edgaras Ulanovas ar Marius Grigonis.

Ispanų gretose nesulaikomai žaidė Willy Hernangomezas. Šarlotės „Hornets“ aukštaūgis per 23 min. pelnė 23 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Mūsiškių pražangas dažnai išprovokavęs Ricky Rubio pelnė 21 tašką bei surinko net 30 naudingumo balų.

Pralaimėta 70:78 (18:17, 15:23, 19:20, 18:18), tačiau Dainius Adomaitis ant „Navarra“ arenos parketo išbandė visus 12 krepšininkų.

Mūsiškiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 41-35, bet padarė gerokai daugiau klaidų (17-8).

Lietuva: Lukas Lekavičius 10, Martynas Gebenas 9, Mindaugas Kuzminskas, Arnas Butkevičius bei Rokas Giedraitis po 8, Jonas Mačiulis 6, Marius Grigonis 5, Žygimantas Janavičius ir Martynas Echodas po 4, Edgaras Ulanovas ir Eimantas Bendžius po 3, Gytis Masiulis 2, Adas Juškevičius taškais nepasižymėjo.

Ispanija: Willy Hernangomezas 23 (9 atkovoti kamuoliai), Ricky Rubio 21 (30 naud. balų), Sergio Llullas, Juancho Hernangomezas ir Javieras Beiranas po 5.

Lietuvos rinktinė į Pamploną atvyko be Domanto Sabonio, Jono Valančiūno, Renaldo Seibučio, Pauliaus Jankūno ir Manto Kalniečio.

Sergio Scariolo šioms rungtynėms neregistravo Rudy Fernandezo ir Marco Gasolio, kurių nebuvo ir treniruotės metu „Navarra“ arenoje. Visgi varžovų gretose aikštėje – trys NBA lygoje žaidžiantys ispanai – broliai Willy ir Juancho Hernangomezai bei Ricky Rubio.

Tai pirmas susitikimas su ispanais po itin nesėkmingų rungtynių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kai buvo pralaimėta 50 taškų skirtumu.

Vėlų penktadienio vakarą Pamplonos areną sausakimšai užpildė 10 tūkst. ispanų. Kontrolinės rungtynės tarp šeimininkų rinktinės ir Lietuvos krepšininkų apskritai buvo pirmasis oficialus krepšinio mačas „Navarra“ arenoje nuo jos atidarymo praėjusių metų spalį.

Po 23-ejų metų pertraukos į Pamploną atvykusi Ispanijos krepšinio rinktinė sulaukė didelio vietos politikų ir žiniasklaidos dėmesio, tačiau oficialus komandos pristatymo renginys žaidėjų neišvargino. Priešingai – atsipalaidavę ispanai artėjant rungtynėms su Lietuva sugebėjo gerokai pasilinksminti.

LIETUVOS RINKTINĖS SUDĖTIS RUNGTYNĖMS SU ISPANIJA:

Lukas LekavičiusPG
Žygimantas JanavičiusPG
Marius GrigonisSG/SF
Adas JuškevičiusSG/PG
Jonas MačiulisSF/PF
Arnas ButkevičiusSF
Rokas GiedraitisSF/SG
Edgaras UlanovasSF
Eimantas BendžiusPF/SF
Mindaugas KuzminskasSF/PF
Gytis MasiulisPF
Martinas GebenC
Martynas EchodasC

Po akistatos su ispanais sekmadienį rugpjūčio 4 dieną Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, lietuviai susitiks su Suomijos rinktine, rugpjūčio 10 dieną svečiuose – su serbais, o rugpjūčio 12 dieną serbai atvyks į Kauną.

Vėliau laukia kontrolinis turnyras Suomijoje, o prieš pat čempionatą – paskutiniai testai Pietų Korėjoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)