Lietuviai Donguane ne tik dideliais skirtumais įveikė Senegalą bei Kanadą, bet ir demonstravo patrauklų komandinį krepšinį.

Į geriausių čempionato komandų penketus Lietuva kol kas patenka pagal penkias statistikos kategorijas: įmestų taškų, atkovotų kamuolių, pataikymo „iš žaidimo“, rezultatyvių perdavimų bei klaidų.

O šeštojoje – praleistų taškų – apskritai neturi lygių.

Vienas rinktinės veteranų J. Mačiulis mano, kad galingą startą Kinijoje išprovokavo keleri nerezultatyvūs metai: paskutinį apdovanojimą lietuviai pelnė 2015-ųjų Europos čempionate, kuriame pasipuošė sidabru.

2016-ųjų olimpinės žaidynės jiems baigėsi ketvirtfinalyje, 2017-ųjų Europos čempionatas – aštuntfinalyje, o pernai dėl tarptautinio tvarkaraščio reformos nevyko jokios varžybos.

„Klaidų padarėme tiek pirmose, tiek antrose rungtynėse. Bet pastebiu, kad visi čia atvažiavome tikrai susikaupę. Po keletos nesėkmingų ir vienų „tuščių“ metų noro įrodyti, ką galime, yra labai daug. Ne individualiai, o kaip komanda – ir tai labiausiai džiugina. Visi susikaupę, visi daro paskirtą darbą. Jeigu taip toliau, galime kažką nuveikti“, – sakė 34-erių puolėjas.

Paklaustas, ar jo minimo susitelkimo anksčiau pritrūkdavo, Atėnų AEK (Graikija) klubo atstovas to neneigė.

„Būdavo, kad laimėję medalius į kitą čempionatą atvažiuodavome atsipalaidavę. Bet šiaip Lietuvos rinktinėje niekada nebuvo, kad kažkas bandytų save iškelti aukščiau kitų ar žaistų dėl geresnio kontrakto“, – pažymėjo J. Mačiulis.


H grupės varžybos ketvirtadienį finišuos rungtynėmis tarp kelialapius į antrą etapą jau užsitikrinusių Australijos ir Lietuvos.

Tai bus grumtynės dėl pirmos vietos ir geresnių pozicijų naujame pogrupyje Nankine, kuriame taip pat žais Prancūzijos ir Dominikos Respublikos rinktinės.

„Kovosime dėl tikrai vertingos pergalės – ne tik dėl pirmos vietos šitoje grupėje, bet ir dėl pranašumo kitame etape. Pasikartojome taktiką ir bandysime ją rytoj išpildyti“, – kalbėjo J. Mačiulis.

Jo misija ketvirtadienį bus apsunkinti gyvenimą kol kas statistiškai naudingiausiam australų žaidėjui Joe Inglesui, renkančiam po 27 naudingumo balus per rungtynes.

Jutos „Jazz“ puolėjas pasižymi ne tik puikiu aikštės matymu, bet ir ilgu liežuviu, kuriuo bando provokuoti oponentus aikštėje.

„Mes su juo pažįstami dar nuo tų laikų, kai jis žaidė „Barcelona“ klube. Tegul jis sau kalba, aš kitaip atsakau, – juokėsi J. Mačiulis. – Bus svarbu jį sustabdyti, nes jis ir pats meta nemažai taškų, ir kuria kitiems. Jis vienas bendrai sugeneruoja per 30 taškų komandai, ir yra vienas iš jų lyderių, bet ne vienintelis kūrėjas puolime. Reikės ir Patty Millsą gaudyti, ir kitus. Australai – gana nenuspėjami, ir visi geri, turėsime juos visus stebėti ir skirti dėmesio.“

Lietuva ir Australija susigrums ketvirtadienį, nuo 14.30 Lietuvos laiku.

Primename, kad antradienį Lietuva 92:69 pamokė Kanadą, o Australija turėjo vargo su Senegalu ir laimėjo tik 81:68.

Pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)