Kanadiečiai neslepia – nors kartu su Australija, Lietuva ir Senegalu pateko į vadinamąją „mirtininkų grupę“, rugpjūčio pabaigoje Kinijoje prasidėsiančiame pasaulio krepšinio čempionate iš savo komandos jie tikisi labai daug.

„Nicko patirtis ir pasiekimai kalba patys už save. Manau, kad tai turėtų įkvėpti ir geriausius mūsų krepšininkus. Esame įsitikinę, kad ši komanda sėkmingai pasirodys ne tik pasaulio čempionate Kinijoje, bet ir Tokijo olimpinėse žaidynėse“, – Toronte surengtame naujojo trenerio pristatyme kalbėjo kanadiečių rinktinės vadovas Rowanas Barrettas.

Paskelbta, kad N. Nurse'o asistentu rinktinėje bus Europos krepšinį labai gerai pažįstantis 60-metis Gordonas Herbertas, Senajame žemyne dirbantis nuo 1994-ųjų, o praėjusią žiemą lankęsis ir Lietuvoje – jo treniruojama Fankfurto „Skyliners“ komanda Europos taurėje du kartus nugalėjo mūsų šalies rinktinės stratego Dainiaus Adomaičio vadovaujamą Vilniaus „Rytą“.

„Esu labai patenkintas, gavęs galimybę dirbti ir kartu mokytis iš tokio gero trenerio, kuriuo yra tapęs Nickas“, – jaunesnį savo kolegą gyrė jo asistentu paskirtas kanadietis.

Gordonas Herbertas

Pats N. Nurse'as pripažino esantis gerokai pavargęs po ilgo NBA sezono, tačiau jau dabar pradėjo dėlioti planus, kaip sustyguoti būsimų savo auklėtinių – kanadiečių žaidimą. Anot trenerio, jis rinktinėje bandys taikyti modelį, pasiteisinusį „Raptors“ komandoje.

„Aš noriu, kad komanda būtų lanksti ir universali, o suburti tokio tipo kolektyvą nėra paprasta – mums tai bus rimtas iššūkis. Mums reikia metikų, epizodiškai aikštėje galinčių pasirodyti žaidėjų, gynėjų, metimų blokuotojų – apie visa tai reikės galvoti, ruoštis. Kaip ir „Raptors“ komandoje, vienose atkrintamųjų serijose mes žaisdavome aukšta sudėtimi, kitose – žemesne“, – savo viziją atskleidė N. Nurse'as.

Iš ko rinktis N. Nurse'as tikrai turės. Praėjusį sezoną NBA lygoje rungtyniavo net 13 Kanados krepšininkų, todėl akivaizdu, kad kai kurie pajėgiausios pasaulio lygos žaidėjai bus priversti likti už galutinio nacionalinės komandos dvyliktuko borto.

2018-2019 m. NBA lygoje žaidę kanadiečiai – Dillonas Brooksas (Memfio „Grizzlies“), Khemas Birchas (Orlando „Magic“), Chrisas Boucheras (Toronto „Raptors“), Shai Gilgeous-Alexanderis (Los Andželo „Clippers“), Cory Josephas (Indianos „Pacers“), Trey Lylesas (Denverio „Nuggets“), Nazas Mitrou-Longas (Jutos „Jazz“), Jamalas Murray (Denverio „Nuggets“), Kelly Olynykas (Majamio „Heat“), Dwightas Powellas (Dalaso „Mavericks“), Nikas Stauskas (Klivlando „Cavaliers“), Tristanas Thompsonas (Klivlando „Cavaliers“) ir Andrew Wigginsas (Minesotos „Timberwolves“).

Tiek pat – 13 žaidėjų – NBA lygoje turėjo ir kiti lietuvių grupės varžovai australai. Kaip jau rašėme, didesnį NBA žaidėjų pasirinkimą už australus ir kanadiečius turi tik kasmetinė tarptautinių krepšinio čempionatų favoritė JAV rinktinė.

„Pasikartosiu, kad man šis darbas yra labai solidus iššūkis, ir prieš jį priimdamas turėjau gerokai pagalvoti. Lemiamą žodį tarė šeima, kuri mane palaiko. Sakykime taip, imtis šio darbo aš buvau apsisprendęs maždaug 65 proc., tačiau tuomet mano žmona pasakė: 100 procentų – tu turi imtis šių pareigų“, – pasakojo N. Nurse'as.

Nickas Nurse'as ir Jonas Valančiūnas

Visas ryškiausias savo šalies krepšinio žvaigždes rinktinėje matyti besitikintis komandos vadovas R. Barretas pažymėjo, kad sportininkams Kanados krepšinio federacija sieks sudaryti kuo geresnes sąlygas, ir rūpintis jiems reikės tik dėl žaidimo aikštėje.

„Faktas, kad laukia daug skrydžių, viešbučių nuoma – nusivežti į Kiniją šią NBA kompaniją tikrai nebus pigu. Bet mes užtikriname, kad jie keliaus tik pirmąja klase. Jie tikrai neturėtų skristi lėktuvuose savo kelius laikydami prie ausų“, – pažymėjo jis.

Pasaulio čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)