2014-2019 metais jis taip pat ėjo FIBA viceprezidento pareigas.

Prieš tai H. Niangas vadovavo savo šalies krepšinio federacijai, buvo Malio sporto ministras.

67-erių diplomuotas ekonomistas taip pat dirbo finansiniame sektoriuje: buvo vienas komercinio banko filialo bei naftos kompanijos vadovų, ėjo pareigas Malio Finansų ir komercijos ministerijoje.

Afrikietis buvo vienintelis kandidatas rinkimuose ir buvo išrinktas vienbalsiai visų 156 kongreso dalyvių, tarp kurių buvo ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis.

Jo kadencija truks iki 2023 metų. Poste H. Niangas pakeitė savo bendraamžį H. Muratore, kuris FIBA prezidentu buvo nuo 2014-ųjų.

FIBA rinkimai tėra formalumas, kadangi prezidento postas perleidžiamas žemynų rotacijos principu: šįkart eilė atėjo Afrikos atstovui.

Formalios yra ir FIBA prezidento pareigos – realiai federaciją valdo generalinis sekretorius, šią kėdę užima graikas Andreas Zagklis.

H. Niangas bus 13-asis FIBA prezidentas ir trečiasis iš Juodojo Žemyno. 1968-1976 metais šį postą užėmė egiptietis Abdelis Moneimas Wahby, 1998-2002 metais – senegalietis Abdoulaye Seye Moreau.

FIBA kongresas surengtas rugpjūčio 31 d. Kinijoje prasidedančio pasaulio čempionato išvakarėse.

FIBA  2019: pasaulio krepšinio čempionato grupės
FIBA  2019: H grupės rungtynių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)