Sprendimą D. Adomaitis priėmė po paskutinių Seule vykusių kontrolinių rungtynių su Čekija.

Paskutiniais dviem komandą paliekančiais krepšininkais tapo 30-metis įžaidėjas Žygimantas Janavičius ir 24-erių vidurio puolėjas Martinas Gebenas.

„Sprendimas yra šlykštus, bet jį priėmeme su treneriais ilgokai pasitarę. Padėkojome Žygiui ir Martinui už darbą, linkime jiems sėkmės sezone. Atsakymus mus davė visos draugiškos rungtynės, ką matėme per video peržiūras“, – komentavo D. Adomaitis.

Taip pat treneris pagyrė į galutinį dvyliktuką prasibrovusį Arną Butkevičių, kuris, anot D. Adomaičio, sugeba pagerinti komandos žaidimą pakilęs nuo atsarginių suolo.

„Pastebėjome, kad kai Arnas išeina į aikštę, rinktinės žaidimo kreivė kyla aukštyn. Energingas, agresyvus, labai tinkantis vienai mūsų naudojamai gynybos sistemai – Arnas gerai atlieka savo vaidmenį ir dar kitus ištraukia. Dėl to jis ir nusipelnė vietos dvyliktuke“, – komentavo D. Adomaitis.

Pasak trenerio, priimti galutinį sprendimą buvo labai nelengva.

„Vakar vakare sėdėjome iki išnaktų, ir tik šiandien ryte tas sprendimas buvo priimtas galutinai“, – teigė D. Adomaitis, Martino ir Žygimanto jau neregistravęs paskutinėms kontrolinėms rungtynėms su čekais.

Į Kiniją iš Pietų Korėjos Lietuvos rinktinės delegacija išskris trečiadienį.

Iš Seulo priemiestyje esančio Inčono oro uosto lietuviai skris į Guangdžou, o iš ten autobusu pasieks už 70 kilometrų esantį Donguaną.

Pasaulio pirmenybės Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d. Lietuvos rinktinė varžybas pradės H grupėje kartu su Senegalo, Australijos ir Kanados ekipomis.

Pirmas rungtynes rugsėjo 1 d. lietuviai 14.30 val. žais su Senegalu. Tokiu pačiu laiku prasidės visos trejos Lietuvos rinktinės rungtynės.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas

Gynėjai: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis;

Puolėjai: Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Jonas Mačiulis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas;

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis.

Lietuvos rinktinės sudėtis FIBA 2019 pasaulio čempionatui
FIBA  2019: H grupės rungtynių tvarkaraštis
FIBA  2019: pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)