Šią akistatą septintoje vietoje esantys Vilkai pasitiks po dviejų nesėkmių tiek Europos, tiek nacionalinėse pirmenybėse. Savaitės viduryje sostinės krepšininkai nusileido Paryžiaus „Basketball“ ekipai 79:110. „Wolves“ komandai nepavyko ir išvyka į Uteną, kur 68:98 pralaimėta vietos „Uniclub Casino-Juventus“.

Trečią vietą užimanti „Hapoel“ ekipa yra viena iš A grupės lyderių, savo sąskaitoje turi septynias pergales per devynerias rungtynes. Tai bus pirmoji komandų akistata sezone, nes pirmojo rato mačas dėl teroristinių išpuolių Izraelyje buvo nukeltas į sausio mėnesį.

Šios šalies atstovai šiuo metu fiksuoja 5 iš eilės laimėtų mačų visuose turnyruose seriją. Todėl, pasak K. Kemzūros, sugrįžti į pergalių kelią jo vadovaujamai komandai nebus lengva.

„Labai prasta savaitė ir tas periodas – sunkus mums pirmiausia psichologiškai. Turime parodyti charakterį ir pradėti daryti tai, ką darėme iki tol, iki tų dvejų rungtynių. Nebus lengva, nes „Hapoel“ komanda yra viena iš tų talentingų ir į puolimą orientuotų komandų. Pirmiausia norėtume tos reakcijos ir žymiai geresnės gynybos nei per paskutines dvejas rungtynes“, – kalbėjo „Wolves“ strategas.

– Kuo išsiskiria „Hapoel“ komanda?

– Turi daug talento puolime. Žaidžia labai greitai, naudoja daug „du prieš du“ situacijų. Jų puolimo lyderiai yra Munfordas, Angola, patyręs žaidėjas Brownas. Jie pagrinde renka daugiausiai taškų ir juos reikėtų stabdyti pirmiausiai. Bet, visų pirma, nereikia jiems duoti pelnyti lengvų taškų greitame puolime.

– Per kelerias paskutines rungtynes „Wolves“ komanda neįprastai sau daug klydo. Kokia to priežastis?

– Čia yra sunkiau atsakyti. Jei vienareikšmiškai žinotume, tai pataisytume iš karto. Reiktų klausti ir žaidėjų. Kažkurios klaidos yra dėl aktyvesnės gynybos, kitos klaidos yra sunkiai paaiškinamos.

– Užsiminėte apie pavojingus varžovų žaidėjus, o jų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias yra Jaylenas Hoardas. Ar jis yra didžiausia grėsmė „Hapoel“ gretose?

– Jis taip pat yra jiems labai svarbus žaidėjas. Jis susirenka taškus iš kitokių situacijų, jam nėra žaidžiami deriniai. Jis taškus pelno greitame puolime, pakartoja metimus, prasiveržia. Tai – labai svarbus ir, kaip sakėte, rezultatyviausias žaidėjas.

– Sekmadienį buvo ištraukti Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio burtai. Kaip vertinate, kad kausitės su Kauno „Žalgiriu“?

– Ką padarysi, nepasirinksi. Gavome varžovą tokį, kokį gavome. Žinome, kad tai yra stipriausias varžovas. Nebus lengva, bet reikia eiti žaisti ir stengtis nugalėti. Dvejos rungtynės. Bet pirmiausia reikia galvoti apie rytdienos rungtynes.

„Wolves“ rungtynės su „Hapoel“ įvyks trečiadienį, gruodžio 12 d., 19 val. „Avia Solutions Group“ arenoje.