Su Robertu Štelmaheriu panevėžiečiai turėjo krimto vakarienę tiek vietiniame (buvo 4-3), tiek ir europiniame fronte (1-3). O į miestą prie Nevėžio parvykus N. Čanakui komandos žaidimas ir rezultatai šovė į viršų: balansas LKL tapo 7-3, o Europos taurėje – 3-4.

Paradoksaliausia, kad „7Bet-Lietkabelio“ gretos šiuo metu tikrai nėra optimalios: paskutinius mačus praleido susižeidę Paulius Valinskas ir Deivido Sirvydžio, taip pat be traumuoti Alenas Hadžibegovičius ir Dovis Bičkauskis.

Tačiau susitelkę panevėžiečiai ėmė kurti krepšinio stebuklus. Mačas su Breso Burgo JL ekipa buvo pradėtas 11 taiklių metimų iš eilės (3/3 dvitaškiai, 8/8 tritaškiai) ir pirmas kėlinys tobulu pataikymu laimėtas 30:14 (galutinis rezultatas – 100:96).

Dar fantastiškesniu būdu pergalė „Kalnapilio“ arenoje buvo pasiekta praėjusią savaitę. Iki susitikimo su Ankaros „Turk Telekom“ pabaigos likus žaisti apie pusantros minutės švieslentėje degė skaičiai 75:86 ir vietos žiūrovai jau norėjosi vilktis savo striukes, tačiau tuomet solo šou surengė Gediminas Orelikas, sušveitęs tris kiaurus tritaškius paeiliui, o veiksmą į pratęsimą perkėlė slalomą per visą aikštę sėkmingai atlikęs Donatas Sabeckis.

Per papildomas 5 minutes priblokšti Turkijos atstovai nebesukrapštė nė taško, „7Bet-Lietkabelis“ sumetė 7-is be atsako ir laimėjo 93:86. Iš viso šeimininkų lyderis G. Orelikas per tą tiesiog įspūdingą saviškių spurtą 18:0 vienas surinko net 14 taškų, o iš viso finišavo su 31 (8/14 tritaškiai) ir pagerino iškart du karjeros rekordus.

Pati pergalė buvo dvigubai saldi – ne tik tuo, kaip ji iškovota, bet ir tuo, prieš ką: N. Čanakas buvo atleistas būtent iš „Turk Telekom“, tad treneriui ir tą suprantantiems jo auklėtiniams tai reiškė daug daugiau nei tik tašką turnyro lentelėje.

„Su treneriu dirbame jau kelinti metai ir turime jam didelę pagarbą. Viduje tikrai supratome, o ir kitiems tai persidavė. Treneriui tokia pergalė buvo fantastika. Visam Panevėžiui – šventė.

Matėme ir kitų pavyzdžius, kad niekada nereikia nuleisti rankų, kol rungtynėse nesibaigė. Pajautėme ir mes tai. Vienas-kitas tritaškis įkrito, pamatėme, kad tas skirtumas mažėja. Visi pradėjome arti gynyboje, Vytenis Lipkevičius ten ant tų kamuolių ėjo kaip išprotėjęs, kad tik atkovotų. Ta emocija ir noras visus apėmė. Ir įrodėme dar kartą, kad krepšinis žaidžiamas 40 minučių. Kaip „Wolves“ panašiai pasiekė pergalę Europos taurėje, taip ir mes nepasidavėme iki paskutinių sekundžių“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė G. Orelikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją