Palyginimas su V. Romanovu pasirinktas ne veltui – D. Gerasimenka, kaip ir buvęs Kauno „Žalgirio“ savininkas, yra itin spalvinga asmenybė ir nevengia kištis į savo valdomo klubo trenerių darbą. Maža to, 37-erių rusas pats save yra įrašęs ir į komandos sudėtį – praėjusiame sezone 199 cm ūgio vyras netgi pasirodė ant parketo per Europos taurės rungtynes ir VTB Vieningoje lygoje.

Ne kartą problemų su teisėsauga turėjusio D. Gerasimenkos verslas – metalurgijos pramonė. Pastarąją vasarą dėl įtarimų korupcija jis buvo sulaikytas policijos pareigūnų, tačiau vėliau išleistas už užstatą. Įdomu tai, kad pravėręs savo piniginę D. Gerasimenka į „Krasnyj Oktiabr“ sugeba privilioti labai aukšto meistriškumo žaidėjų, tačiau, susipažinęs su klubo virtuve, dažnas greitai su Rusija atsisveikina visiems laikams.

Kadangi yra oficialiame komandos žaidėjų sąraše, D. Gerasimenka nuolat sėdi ir ant atsarginių suolo. Ir, žinoma, tuo neapsiriboja. Rusas nuolat dalija patarimus tiek kitiems žaidėjams, tiek komandos vyriausiajam treneriui Kirilui Bolšakovui, emocingai reaguoja į įvykius aikštėje. Iššaukiantis milijonieriaus elgesys išprovokavo chaosą ir Europos taurės rungtynėse Atėnuose.

Graikijos sostinėje vykusiame mače „Krasnyj Oktiabr“ komandą priėmė Atėnų AEK klubas. Ir taip įtemptas rungtynes dar įtemptesnėmis padarė D. Gerasimenkos elgesys – rusas iššaukiančiais gestais graikų fanus provokavo tol, kol į aikštę ėmė skrieti buteliai ir monetos.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje rungtynes netgi teko sustabyti – „Krasnyj Oktiabr“ su D. Gerasimenka priešakyje paliko areną. Visgi po kurio laiko ruso vedama gvardija sugrįžo į areną ir rungtynes pavyko užbaigti. Milijonieriaus džiaugsmui, pergalę per pratęsimą 96:94 iškovojo Volgogrado atstovai.

Pažymėtina, kad šį sezoną vienoje grupėje su Volgogrado ekipa žais ir Klaipėdos „Neptūnas“. Praėjusį sezoną „Krasnyj Oktiabr“ treniravo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Dirkas Bauermannas. Nors buvo kviestas pasilikti, vokietis bendravimo su D. Gerasimenka atsikando su kaupu – pareiškė į Volgogradą nebergįšiantis niekada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)