Kęstučio Kemzūros auklėtiniai Europos taurės A grupės rungtynėse namuose 77:93 (20:23, 19:21, 23:25, 15:24) neatsilaikė prieš Venecijos „Reyer“ (4-2) ekipą iš Italijos, kuriai vadovauja Nevenas Spahija.

Šeimininkams 16 taškų sukaupė tik ketvirtame kėlinyje garsiau prabilęs Tre'Shawnas Thurmanas, 15 taškų pridėjo Adas Juškevičius, po 9 – Džordže Gagičius, Eigirdas Žukauskas ir Christianas Mekowulu, 8 – Arnas Beručka.

Nugalėtojams Barry Brownas sukaupė 24, Aamiras Simmsas – 16, Rayjonas Tuckeris – 14, Marko Spissu – 12, o Amedeo Tessitori ir Kyle'as Wiltjeris – po 10 taškų.

„Vilkai“ turėjo rimtų nuostolių: jų gretose nebuvo ne tik jau kurį laiką traumuotų Jeffery Tayloro ir Artūro Žagaro, bet ir savaitgalį susižeidusio Rasheedo Sulaimono bei susirgusio Vaido Kariniausko.

Net Kauno „Žalgirio“ gynybos asų nesustabdytas R. Sulaimonas yra rezultatyviausias viso turnyro žaidėjas (vid. 20,2 tšk.), penktas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,4) ir dvyliktas pagal efektyvumą (18,6 naud. bal.).

Tuo metu V. Kariniauskas europinėse kovose renka po 10 taško ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Rungtynių eiga:

„Wolves“ starto penketas: Kristupas Žemaitis, Adas Juškevičius, Tre'Shawnas Thurmanas, Eigirdas Žukauskas ir Džordže Gagičius.

„Reyer“ starto penketas: Marco Spissu, Davide'as Casarinas, Rayjonas Tuckeris, Aamiras Simmsas ir Amedeo Tessitori.

Nors tritaškį pataikė E. Žukauskas, pakiliau startavo svečiai – 4:9. Po minutės pertraukėlės iš tolimos distancijos pasižymėjo Adas Juškevičius, taškų pridėjo Tr. Thurmanas ir „Vilkai“ persvėrė rezultatą savo naudai – 14:13. Vis dėlto po pirmojo kėlinio pirmavo „Reyer“ – 20:23.

Po šeimininkams nesėkmingos antrojo ketvirčio pradžios skirtumas tarp komandų augo – 22:27. „Wolves“ laužė varžovus iš po krepšio – 26:27. Vilniečiams trumpam atsidūrus priekyje (34:32) Venecijos atstovai iškart atsakė savo minispurtu – 34:37. Įpusėjus dvikovai – 39:44.

Iniciatyva ir po didžiosios pertraukos liko italų rankose – 45:52, 49:57. Sudėtingu metu du taiklius tolimus šūvius paleido A. Juškevičius, o Christianas Mekowulu sudrebino krepšį galingu dėjimu – 57:59. Oponentams vėl ėmus tolti (59:68), suspurdėjo Tr. Thurmanas – 62:69.

„Vilkai“ klimpo vis giliau – 62:77 ir K. Kemzūra desperatiškai paprašė minutės pertraukėlės. Beveik penkias minutes trukusią taškų sausrą nutraukė baudą realizavęs Regimantas Miniotas. Du tritaškius įskraidino Tr. Thurmanas, tačiau laiko jau buvo per mažai – 69:83. Finalinė sirena paskelbė svečių šventę – 77:93.

„Vilkai“ dabar išgyvena pergalių seriją Europoje: prieš tai jie po stebuklingo išsigelbėjimo sostinėje su Stambulo „Bešiktaš“ (90:88) svečiuose nugalėjo ir Liublianos „Cedevita Olimpija“ (86:78), grįžę namo 85:71 pranoko ir praėjusio sezono išsišokėlį Slobožanskės „Prometey“ klubą iš Ukrainos.

Pirmuose turuose išvykose buvo pralaimėta Paryžiaus „Basketball“ (78:105) ir Badalonos „Joventut“ (98:107 po pratęsimo) kolektyvams.

Į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje.

Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.

Turnyro nugalėtojai pelnys teisę papildyti Eurolygos, kuri kitąmet gali išsiplėsti ir iki 20 dalyvių, šeimą.

Kol kas pagrindiniais favoritai iškelti Europos taurę į viršų yra laikomi dar nė sykio nesuklupę Paryžiaus „Basketball“ ir Las Palmaso „Gran Canaria“. Toliau lažybininkų sąraše rikiuojasi Badalonos „Joventut“, „Bešiktaš“ ir Tel Avivo „Hapoel“, o iš karto po jų – ir naujokai „Vilkai“.

Kitą antradienį vilniečiai viešės Vokietijoje, kur susigrums su Hamburgo „Towers“ (0-6).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją