„Kai laimime – laimime kaip komanda, kai pralaimime – pralaimime kaip komanda. Visi daro klaidas“, – paklaustas apie kritikos strėles po nesėkmingo mačo Kaune, atsakė M. Nicola.

„Nesame palūžę, tikrai. Aišku, nemalonu pralaimėti, nes mums keliami aukščiausi tikslai tiek Lietuvoje, tiek Europoje, bet mes pamiršome jau tas rungtynes ir ruošiamės kitai dvikovai“, – žaidėjų nuotaikas perteikė Adas Juškevičius.

Sezoną vilniečiai pradėjo šluodami visus varžovus LKL čempionate, tačiau susidūrus su pajėgesnėmis komandomis, ėmė ryškėti spragos. Europos taurės turnyro starte sostinės ekipa namuose pralaimėjo Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkams (87:91), bet išvykoje neturėjo vargo su Vengrijos čempionu Solnoko „Olaj“ komanda (89:65). Tiesa, sekmadienį neprilygta „Žalgiriui“ (70:79).

„Spaudimas jaučiamas kasdien, nes ši komanda visada nori laimėti. Spaudimas prasideda nuo mūsų pačių, nes kaskart žengdami ant parketo stengiamės išspausti maksimumą“, – kelių pralaimėjimų per daug nesureikšmino „Lietuvos ryto“ strategas.

„Mes esame gerai subalansuota komanda, bet žaidžiame banguotai. Mums reikia sužaisti kelias solidžias rungtynes, kad įsivažiuotumėme į reikiamą ritmą ir įgautumėme reikiamo pasitikėjimo“, – receptu dalijosi A. Juškevičius.

Kitas M. Nicolos auklėtinių varžovas – greitą žaidimą mėgstantis „Avtodor“ klubas, prieš savaitę pamokęs „Lietuvos rytą“ įveikusius turkus (103:79), bet pirmame mače nusileidęs kitai Rusijos ekipai Sankt Peterburgo „Zenit“ (85:90).

„Nuo pat rungtynių pradžios turėsime žaisti kietai gynyboje, nes jie turi daug talento ir gali pelnyti daug taškų. Žaisime savo aikštėje, todėl nuo pirmųjų minučių turėsime kontroliuoti mačo eigą“, – apie planus pasakojo M. Nicola.

„Jie daugiausiai remiasi amerikiečiais, žaidžia lengvą krepšinį, visi gali pataikyti iš toli – tai tikrai neparanki komanda“, – po varžovų žaidimo analizės žurnalistams sakė A. Juškevičius.

Tiesa, pati Vilniaus komanda taip pat mėgsta greitą žaidimą ir, panašu, kad jis jai sekasi daug geriau, nes komandinis – kol kas dar nesiklijuoja.

„Turime geriau skaityti situacijas žaisdami tiek su kamuoliu, tiek be jo ir sukurti geras progas žaidėjams atakuoti laisviems“, – tarsi iš krepšinio trenerio vadovėlio perskaitė 44-erių argentinietis.

Artėjantis tvarkaraštis „Lietuvos rytui“ taip pat nėra pats palankiausias – LKL čempionate laukia dvikovos su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Prienų-Birštono „Vytautu“, o Europos taurėje – „Zenit“ iššūkis.

„Rytoj mes žaidžiame prieš „Avtodor“. Ir viskas“, – atkirto M. Nicola.

„Lietuvos ryto“ ir „Avtodor“ akistata „Siemens“ arenoje prasidės trečiadienį 19 val. Paskutinį kartą pergalę didžiausioje sostinės krepšinio arenoje vilniečiai šventė dar 2014 metų birželio 11 dieną, kuomet LKL kovoje dėl bronzos buvo įveiktas Prienų „TonyBet“ klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)