Nenado Čanako auklėtiniai trečiadienio vakarą Prancūzijoje nemedžiojo labai reikalingos pergalės prieš vieną B grupės lyderių Breso Burgo JL (12-3) klubą, kurį pirmame rate nugalėjo 100:96.

„Lietkabelis“ atletiškiems varžovams rimčiau nepasipriešino ir nusileido net 71:104 (17:22, 19:25, 24:24, 11:33).

Miesto prie Nevėžio atstovams koją labiausiai kišo klaidos, kurių jie padarė net 26, ir nesportinės pražangos, kurių surinko penkias. Dar pirmoje susitikimo dalyje aikštę buvo priverstas palikti diskvalifikacinę pražangą užsidirbęs kapitonas Vytenis Lipkevičius.

„Lietkabelio“ gretose ryškiausi buvo Nikola Popovičius su 19 (8/9 dvitaškiai, 3/3 baudos, 21 naud. balas) ir Deividas Sirvydis su 15 taškų (1/6 dvitaškis, 4/7 tritaškiai, 1/2 bauda, 6 klaidos).

Po 8 taškus pridėjo Gediminas Orelikas (4 klaidos) ir V. Lipkevičius, 7 – Dovis Bičkauskis.

Breso Burgo kolektyvui 18-metis Zaccharie Risacheras atnešė 22 (21 min., 4/6 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 2/2 baudos), Maksimas Salašas – 16, Bryce'as Brownas ir Isiaha Mike'as – po 15, Jeremy Morganas – 11 taškų.

Laimėję panevėžiečiai būtų pagerinę savo pozicijas ir galimybes per paskutinius turus įšokti į atkrintamųjų traukinį, o dabar tik dar labiau komplikavo ir taip sudėtingą savo padėtį.



Primename, kad į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje.

Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.

Turnyro nugalėtojai pelnys teisę papildyti Eurolygos, kuri kitąmet gali išsiplėsti ir iki 20 dalyvių, šeimą.

Sekmadienį panevėžiečiai stos į atsakomąjį KMT ketvirtfinalio mūšį su Klaipėdos „Neptūnu“ (po pirmojo atsilieka 89:91), o kitą trečiadienį svečiuosis Ankaroje ir kausis su vietos „Turk Telekom“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)