Sunkius laikus šiuo metu išgyvenantys ir septintą vietą grupėje užimantys vilniečiai (4 perg. ir 7 pralaim.) dar neprarado vilčių kabintis už vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau nuo laipteliu aukščiau esančio Slobožanskės „Prometej“ atsilieka pora pergalių.

Daug saugiau besijaučiantis ir ketvirtą vietą su Badalonos „Joventut“ besidalinantis Stambulo klubas (7 perg. ir 5 pralaim.) sieks atsirevanšuoti už nesėkmę Vilniuje. Tąsyk savo istorinę pirmąją pergalę turnyre „Wolves“ išplėšė po neįtikėtinos dramos, kai likus žaisti mažiau nei pusę minutės „Bešiktaš“ pirmavo 7 taškų persvara, bet jos neišlaikė – 90:88.

Kalbėdamas apie laukiančias rungtynes „Wolves“ treneris Kęstutis Kemzūra neabejojo, kad Stambule laukia sunkus mačas, tačiau žadėjo, kad jo vadovaujami krepšininkai yra nusiteikę kautis dėl pergalės.

„Mes visada tikimės pergalės, ne visada mums pasiseka. „Bešiktaš“ yra kietą krepšinį žaidžianti komanda. Turi stiprius gynėjus. Pasiekti pergalę jų aikštėje bus labai sunku, bet mes kausimės“, – teigė K. Kemzūra.

– Komandos tvarkaraštis toks, kad švęsti Kalėdas šįkart komanda laiko turėjo nedaug. Kaip sutikote gražiausias metų šventes?

– Sutikau Kūčias su šeima, šeimos apsuptyje. Pabuvome, pasėdėjome prie Kūčių stalo, pabendravome. O pirmąją Kalėdų dieną kibau į darbus, ėmiau analizuoti „Bešiktaš“ komandos žaidimą ir vakare turėjome treniruotę.

– „Bešiktaš“ pirmajame rate buvo viena geriausiai besiginančių komandų Europos taurėje, tačiau antrajame dar nebuvo rungtynių, kur ji praleistų mažiau nei 85 taškus. Ar kas nors pasikeitė šios komandos žaidime?

– Jie pasipildė žaidėjais, bet aš nemanau, kad jų gynyba susilpnėjo. Tiesiog gal kitos komandos surado būdų kaip užpulti. Manyčiau, kad jie vis tiek yra viena iš geriausiai besiginančių komandų.

– Paskutinėse „Wolves“ rungtynėse Europos taurėje su „Joventut“ nemažai problemų kėlė vidurio puolėjas Ante Tomičius. Šįkart komandai reikės stabdyti Angelį Delgado, naudingiausią varžovų žaidėją, taip pat vidurio puolėją. Kaip planuojate jį stabdyti?

– Nemanau, kad jis yra pats pavojingiausias, bet, aišku, jis yra pavojingas kovoje dėl atšokusių kamuolių, reikia neduoti taškų greitame puolime. Jis daugiau gyvena iš to, ką sukuria jų gynėjai. Manau, kad Mathewsas ir Needhamas, šitie du vyrukai, pridėjus Mitchellą, yra tie pagrindiniai žmonės ir faktoriai „Bešiktaš“ komandoje.

– Varžovų komanda prastokai atakuoja iš toli. Galbūt tai išnaudosite?

– Kažkur galbūt galėsime daugiau padėti nuo kai kurių žmonių ir daugiau rizikuoti, bet jie turi ir gerai metančių. Bandysime kažkiek tai modeliuoti tą žaidimo planą, gynybinį planą pagal žaidėjų savybes.

„Wolves“ rungtynės išvykoje su „Bešiktaš“ įvyks trečiadienį, gruodžio 27 d., 20 valandą.