Rungtynes sėkmingiau pradėjo Vytenio Lipkevičiaus dešimties naudingumo balų į priekį vesti panevėžiečiai, po pirmųjų dešimties minučių pirmavę 21:18.

Antrajame ketvirtyje vyko apylygė kova, bet iki pertraukos pranašumą perėmė svečiai iš Podgoricos (37:39), o per trečiąjį kėlinį Juodkalnijos klubui pavyko jį ir padidinti (54:61).

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui svečiai pirmavo septyniais taškais (61:68), bet netrukus šeimininkams pavyko priartėti (66:68). Prasidėjus paskutinėms dviems minutėms Varnas pataikė tritaškį ir sumažino deficitą iki minimumo (71:72).

Varžovai atsakė dviem taikliais tolimais metimais paeiliui, vėl padidino persvarą iki septynių taškų (71:78). Visgi panevėžiečiai nepasidavė, sužaidė atkarpą 7:2 ir likus 18 sekundžių sumažino atsilikimą iki dviejų (78:80).

Tuomet buvęs NBA žaidėjas Yogi Ferrellas realizavo abu baudų metimus (78:82), šeimininkams užpulti nepavyko ir „Budučnost“ įsirašė pergalę.

„Lietkabeliui“ Gediminas Orelikas (4/13 tritaškiai) ir Deividas Sirvydis sumetė po 21 tašką, V. Lipkevičius pridėjo 15.

Nugalėtojams Marvinas Jonesas atnešė 18, o Y. Ferrellas ir Brandonas Paulas – po 11 taškų.

Šio sezono pirmąjį tarpusavio mačą Juodkalnijoje panevėžiečiai taip pat pralaimėjo – 65:76.

Primename, kad į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje.

Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.

Turnyro nugalėtojai pelnys teisę papildyti Eurolygos, kuri kitąmet gali išsiplėsti ir iki 20 dalyvių, šeimą.

Tinkamai sukritus kortoms atkrintamosiose tarpusavyje gali susitikti ir dvi Lietuvos ekipos – Vilniaus „Wolves“ (A grupė) bei „Lietkabelis“ (B grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)