Trečiadienio vakarą Turkijos sostinėje jie stojo į žūtbūtinę kovą su Ankaros „Turk Telekom“ (7-9) ir nusileido varžovams rezultatu 73:88 (16:19, 20:25, 24:15, 13:29).

Šeimininkai vertėsi be naudingiausio savo žaidėjo Steveno Enocho, o svečiams negalėjo padėti Gediminas Orelikas ir Paulius Valinskas.

„Lietkabelio“ neišgelbėjo nei 18 Deivido Sirvydžio (2/6 dvitaškiai, 3/12 tritaškiai, 5/8 baudos, 8 atk. kam., 4 rez. perd., 4 klaidos), nei 14 Dovio Bičkauskio pelnytų taškų (5 rez. perd., 5 klaidos).

Po 9 taškus pridėjo Gabrielius Maldūnas ir Martynas Varnas, po 7 – Stefanas Birčevičius ir Vytenis Lipkevičius (7 atk. kam.).

Nugalėtojams net tašką 31 sušveitė Tyrone'as Wallace'as (8/10 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 6/7 baudos, 7 atk. kam., 39 naud. balai).

20 taškų parūpino Jamesas Palmeris, po 13 – Jarrodas Jonesas ir Yigitcanas Saybiras.

„Lietkabeliui“ dar laukia du europiniai iššūkiai: sausio 30 dieną jie namuose priims Vroclavo „Šlask“, o vasario 7 d. – Klužo-Napokos „U-Banca Transilvania“ ekipą.

Likus dviem turams iki reguliariojo sezono pabaigos panevėžiečiai B grupėje rikiuojasi priešpaskutiniai, 9-i.

Tiesa, bent jau teorinių šansų LKL bronzos medalininkai dar turi. Juos jiems išsaugojo Salonikų „Aris“ patirta nesėkmė 68:76 prieš Breso Burgo JL.

Pirmoje tarpusavio akistatoje Nenado Čanako auklėtiniai sukūrė tikrą stebuklą: likus žaisti pusantros minutės jie atsiliko dviženkliu skirtumu (75:86), tačiau fantastiškai išplėšė pratęsimą, o jo metu ir pergalę – 93:86.


Primename, kad į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje.

Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.

Turnyro nugalėtojai pelnys teisę papildyti Eurolygos, kuri kitąmet gali išsiplėsti ir iki 20 dalyvių, šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)