Tokiu būdu nutrūko trijų iš eilės jų pergalių serija.

Ir vėl grynai lietuvišką penketą (Donatas Sabeckis, Deividas Sirvydis, Vytenis Lipkevičius, Gediminas Orelikas ir Gabrielius Maldūnas) išrikiavę panevėžiečiai startavo 8:0, tačiau tada pralaimėjo atkarpą net 2:16 ir jau turėjo vytis varžovus – 10:16. Tai sekėsi sunkiai ir kontrolė toliau priklausė šeimininkams.

Po didžiosios pertraukos Rumunijos atstovai tik dar padidino savo apsukas ir ketvirto kėlinio pradžioje pirmavo jau 17 taškų skirtumu – 59:76. Visgi mūsiškiai nepasidavė ir daugiausiai D. Sirvydžio, Martyno Varno ir G. Oreliko pastangomis surengė įspūdingą spurtą 33:16 bei išlygino rezultatą – 92:92.

Tiksint paskutinėms sekundėms abi baudas realizavo D. J. Seeley, bet dvitaškiu iš po krepšio jam atsakė G. Orelikas – 94:94. Kertiniu metu D. J. Seeley įskraidino tritaškį, o D. Sirvydis šaltakraujiškai sumetė visas tris baudas ir išplėšė pratęsimą – 97:97.

Per papildomas minutes koncertavęs D. J. Seeley užtikrino saviškiams pergalę.

D. Sirvydis sušveitė 29 (5/8 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 10/10 baudų, 34 naud. balai), G. Orelikas – 22 (1/3 dvitaškis, 4/7 tritaškiai, 8/10 baudos, 6 atk. kam., 6 rez. perd., 25 naud. balai), M. Varnas – 20 (3/6 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 8/10 baudos, 25 naud. balai), Gabrielius Maldūnas – 16 (8/12 dvitaškiai, 0/2 baudų, 5 pražangos), Liutauras Lelevičius – 10 (0/2 dvitaškių, 2/3 tritaškiai, 4/4 baudos), o Vytenis Lipkevičius – 8 taškus.

Nugalėtojų gretose D. J. Seeley pasižymėjo 25 (5/6 tritaškiai), Jarrelas Eddie (6/8 tritaškiai) ir Emanuelis Cate (9/10 dvitaškiai, 2/3 baudos) – po 20, o Andrija Stipanovičius – 14 taškų (6/8 dvitaškiai, 2/7 baudos).

Šiose rungtynėse panevėžiečiai vertėsi be Dovio Bičkauskio, Pauliaus Valinsko ir Nikolos Popovičiaus.

Sekmadienį „Lietkabelio“ laukia rimtas iššūkis LKL čempionate – į miestą prie Nevėžio atvyks Kauno „Žalgiris“, o kitą trečiadienį į „Kalnapilio“ areną užsuks Podgoricos „Budučnost“.

Primename, kad į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje.

Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.

Turnyro nugalėtojai pelnys teisę papildyti Eurolygos, kuri kitąmet gali išsiplėsti ir iki 20 dalyvių, šeimą.

Sukritus kortoms atkrintamosiose tarpusavyje gali susitikti ir dvi Lietuvos ekipos – Vilniaus „Wolves“ (A grupė) bei „Lietkabelis“ (B grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją