Pirmąją šių metų pavasario dieną, kovo 1-ąją, OLY grįš į iki skausmo jiems pažįstamą areną Nemuno saloje ir bandys nutraukti „Žalgirio“ vairą perėmus Andreai Trinchieri tobulą čia šeimininkų seriją (4-0).

Vadovaujami italo žalgiriečiai prie savų tribūnų nuskriaudė Berlyno ALBĄ (77:71), Stambulo „Fenerbahčę“ (98:75) ir „Anadolu Efes“ (96:70) bei Atėnų „Panathinaikos“ (80:68).

Apskritai naujaisiais metais startavusiame antrajame rate Lietuvos čempionai į priekį praleidžia tik „Barceloną“ (7-2) ir kartu su „Real“, „Panathinaikos“, „Monaco“ bei tuo pačiu „Olympiakos“ dalinasi 2-6 pozicijas (visi – po 6-3).

Vis dėlto antrą kvėpimą įgavusius ir įkrintamųjų viltį pakursčiusius žaliai-baltus, skaičiuojančius trijų iš eilės pergalių seriją, sustabdė šalių taurių ir rinktinių langų pertrauka. A. Trinchieri baiminasi tiek to, kad ji galėjo išmušti jo auklėtinius iš vėžių, tiek ir to, kad OLY – itin grėsmingas varžovas, šioje sezono stadijoje tampantis tik dar pavojingesnis.

„Kai sakau, kad mano pagarba „Olympiakos“ yra didžiulė, tai reiškia, kad jie iš tikrųjų yra labai geri. Ir jeigu jūs dabar manęs paklaustumėte, kuri komanda laimės Eurolygą šiemet, kadangi aš tikiu karma, o tai, kas jiems nutiko pernai, buvo labai skausminga, tas pavadinimas, kurį ištarčiau, galėtų būtų OLY.

Taip, „Real“ irgi žaidžia neįtikėtinai. Būtų lengva jį pasirinkti. Bet aš tikiu pusiausvyra. „Real“ – didis ir pats talentingiausias klubas, tačiau jis jau laimėjo, o apginti titulą pasiseka labai retam kam“, – teigė strategas.

„Žalgiriui“ penktadienį tikrai trūks susižeidusio Dovydo Giedraičio, bet jau tikimasi Europos čempionato atrankos langą praleidusio Lauryno Biručio pagalbos.

Tuo metu OLY nuostoliai – net kelis kartus didesni. Iš rikiuotės iškrito trys gynėjai: Nigelis Williamsas-Gossas (vid. 8,9 taško ir 3,2 rez. perd.), Giannoulis Larentzakis (vid. 5,7 tšk.), Nazas Mitrou-Longas (vid. 2,2 tšk. ir 2 rez. perd.). Pastarasis šį sezoną pradėjo ne kur kitur, o Kaune, bet čia neužsikabino ir išvyko į Pirėją. Nebus ir vidurio puolėjo Nikolos Milutinovo (vid. 8,7 tšk., 5,8 atk. kam. ir 15,3 naud. balo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją