Krepšinio arbitražo teismas (BAT) priteisė buvusiam žaliai-baltų treneriui Martinui Schilleriui apvalią sumą.

„Žalgiris“ specialistui iš Austrijos, su kuriuo nepavyko išsiskirti gražiuoju, turės pervesti visą atlyginimą už jo antrąjį, 2021–2022-ųjų, sezoną, kurio pradžioje jis buvo atleistas.

Iš viso M. Schilleriui bus sumokėta 193,5 tūkstančio eurų, taip pat padengtos 20,5 tūkst. eurų atsiėjusios teisinės išlaidos.

Atskleista, kad stratego atlyginimas pirmaisiais metais siekė 224 tūkst. eurų, o antraisiais – 255,8 tūkst. eurų.

Primename, kad austras nepriėmė Kauno klubo siūlytos kompensacijos ir kreipėsi į Krepšinio arbitražo teismą, reikalaudamas priteisti visą pagal sutartį priklausiusį atlyginimą.

„Žalgiris“ M. Schilleriui buvo pirmasis profesionalus klubas Europoje, kuriam jis vadovavo.

Į Kauną 2020-ųjų vasarą atvykęs Šarūno Jasikevičiaus įpėdinis prieš tai tris sezonus treniravo NBA G lygoje rungtyniaujantį Solt Leik Sičio „Stars“ (JAV), o iki tol ėjo asistento pareigas Vokietijos ekipose, taip pat ir nacionalinėje šios šalies rinktinėje.

Nors pirmaisiais metais jis padėjo „Žalgiriui“ apginti šalies čempiono bei Karaliaus Mindaugo taurės savininko titulus ir pasiekė lygų pergalių bei pralaimėjimų balansą Eurolygoje (17-17), nuvilianti naujo sezono pradžia virto ankstyvu atleidimo lapeliu, įteiktu jau po poros turų.

„Žinau, kad daug kam tai nelaukta, netikėta. Turiu prisiimti dalį atsakomybės pats. Po Šaro išėjimo galvojome apie kažką naujesnio, inovatyvesnio, pradėjome savotišką projektą tarp NBA G lygos ir Eurolygos. Pripažįstu, jog šis projektas – nepavykęs. Tikiu, kad ateityje bus geriau, kad ir su turimais žaidėjais galime pasiekti savo tikslus. Dėl to ir darome šį žingsnį.

Mes stebėjome visą procesą, dalyvaudavome treniruotėse, diskutuodavome su M. Schilleriu, ką būtų galima pagerinti. Nenoriu grįžti į laikus, kai sakydavome, kad „garbingai kovojome iki trečio kėlinio, o tada pavargome ar dar kažkas“. Man tai nėra tas „Žalgiris“, apie kurį kalbame su žaidėjais kviesdami juos čia atvykti. Tas „Žalgiris“ dėl pergalių visada kovoja iki paskutinės sekundės. Jei nematai progreso, tai kam tada laukti“, – tuomet ankstyvą trenerių štabo pertvarką komentavo klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Atleidus M. Schillerį komandos derinių lentą į savo rankas perėmė taip pat šlovingų laikų į laikinąją sostinę negrąžinęs Jure Zdovcas, o po jo kuopti žalgiriečių kiemą atėjo Kazys Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)