Galingai naujajame sezone startavę ir lūkesčius trimis laimėtais mačais iš keturių tik dar labiau užkėlę žalgiriečiai pastarąsias tris savaites pergalių Europoje nebeiškovojo, o jų bendras balansas tapo neigiamas – 3-4.

Jokios tragedijos, be abejo, čia dar nėra – tuo labiau, kad dvejas iš tų trejų paskutinių rungtynių buvo drąsiai galima užbaigti kitaip: namuose Vilerbano ASVEL ekipai apmaudžiai nusileista 88:91, nors pirmauta 38 min. 30 sek., o svečiuose prieš Stambulo „Anadolu Efes“ neatsilaikyta tik per pratęsimą (82:86).

Tačiau sužaidus jau penktadalį sezono (kitą savaitę bus pasiektas ir ketvirtis) vis labiau ryškėja kelios esminės kauniečių problemos ir, žinoma, niekaip neatsirandančio naujoko, kuris pakeistų dar rugsėjį į Graikiją persikėlusį Igną Brazdeikį, trūkumas.

Po 7-ojo Eurolygos turo žaliai-balti nusirito ant 11-ojo laiptelio, taigi dabar yra pirmi už įkrintamųjų, kuriose dalyvaus 7-10 pozicijas užėmusios komandos, brūkšnio. Tiesa, padėtis turnyro lentelės viduryje – labai įtempta: po lygiai pergalių turi turi dar penki klubai (nuo 8 iki 13 vietos).

Tą, kad Lietuvos čempionų žaidimas stringa, rodo ne tik rezultatai, bet ir buvusio „Žalgirio“ krepšinio analitiko Mykolo Stumbro kuruojamos išplėstinės statistikos duomenų svetainės Bballytics.com skaičiai, kurie dažniausiai nemeluoja ir į kuriuos reaguoja tie patys treneriai.

Taigi kas šioje sezono stadijoje labiausiai nefunkcionuoja „Žalgiryje“?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją