„Po vakarykščių rungtynių viešojoje erdvėje atsirado daug įvairių kalbų ir spekuliacijų apie pasikeitimus „Žalgirio“ vyr. trenerio poste. Norime patikinti, kad vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis turi visišką klubo pasitikėjimą ir toliau vadovaus komandai“, – paskelbė klubas.

Pridedama, kad dar šiandien „Žalgirio“ arenoje bus surengta speciali spaudos konferencija, kurioje „Žalgirio“ organizacijos vadovas Paulius Jankūnas bendraus su žiniasklaida ir atsakys į rūpimus klausimus.

Jau kurį laiką buvo kalbama, kad „Žalgiris“ imsis pokyčių trenerio pozicijoje ir K. Maksvytį keis italu Andrea Trinchieri.

Žaliai-balti, iš pastarųjų dešimties susitikimų Eurolygoje laimėję tik du, šiuo metu yra vieni labiausiai atšalusių dalyvių Eurolygoje – dar slogesnes atkarpas išgyvena tik visiški autsaideriai Vilerbano ASVEL ir Berlyno ALBA.

Tiesa, dabartinei prastai „Žalgirio“ formai yra objektyvių priežasčių – į šią duobę Lietuvos čempionai įkrito susidūrę su rimtomis sveikatos ir sudėties problemomis.

Jau nuo sezono pradžios Kaune nebuvo paties rezultatyviausio (vid. 11,6 taško) ir trečio pagal naudingumo (8,8 balo) po Keenano Evanso patirtos traumos praėjusių metų žalgiriečio Igno Brazdeikio.

Maža to, Nemuno saloje savo žvejybos ploto taip ir neatrado naujokas Nazas Mitrou-Longas. O dar prisidėjo ir traumos bei kiti negalavimai, dėl ko už aikštės ribų atsidūrė Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius ir Brady Manekas.

Žalgiriečiams kol kas stinga ir sėkmės. Net penkis kartus buvo pralaimėta vieno arba dviejų metimų skirtumo rungtynėse, kur skaičiai švieslentėje galėjo pakrypti ir į vieną, ir į kitą pusę.

Apmaudžiai suklupta 88:91 prieš ASVEL, 82:86 (po pratęsimo) – prieš Stambulo „Anadolu Efes“, 71:73 – prieš Atėnų „Panathinaikos“, 62:64 – prieš ALBA ir 79:83 – prieš „Monaco“.

Kauniečiai po paskutinės nesėkmės (85:93), patirtos prieš Belgrado „Partizan“, nusirito jau į 15-ąją turnyro lentelės vietą. Panašią poziciją lažybininkai jiems prieš sezoną ir projektavo.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: trečiadienį Lietuvos čempionai svečiuosis Stambule pas Šarūną Jasikevičių ir „Fenerbahčę“, o penktadienį Nemuno saloje priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu.

Prieš tai, sekmadienį, kauniečiai namuose stos į LKL dvikovą su Vilniaus „Wolves“.

K. Maksvytis praėjusį sezoną sensacingai atvedė „Žalgirį“ į Eurolygos atkrintamąsias ir sugrąžino jam LKL čempiono vardą, taip pat triumfavo KMT turnyre.

Pernai strategas iš Darbėnų buvo išrinktas tarp trijų geriausių Eurolygos trenerių kartu su Georgiu Bartzoku iš Pirėjo „Olympiakos“ ir Željko Obradovičiumi iš „Partizan“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)