Kauno „Žalgirio“ (4-5) krepšininkai namuose būtent po nelegvo K. Evanso metimo 74:73 įveikė Miuncheno „Bayern“ (3-6) ekipą ir nutraukė bevei mėnesį trukusią pergalių sausrą Eurolygoje.

„Dar vienos sunkios rungtynės. Paskutinės ketverios sprendėsi pačioje pabaigoje. Šiandien buvo metas mums parodyti, kad vis dar kovojame ir nepasiduodame.

Gera pagaliau atsidurti kitoje pusėje ir laimėti. Džiaugiuosi, kad nusimetėme naštą nuo savo pečių ir galime šiek tiek atsipalaiduoti bei vėl žaisti krepšinį, o ne galvoti apie dar vieną pralaimėjimą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K. Evansas.


Šį kartą jis težaidė 20 minučių (mažiausiai sezone), per kurias sušveitė 11 taškų (2/5 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 1/2 bauda).

„Šiek tiek jaučiu nuovargį, bet jis nėra kažkoks beprotiškas. Mano kūnas sezono eigoje pakankamai gerai priprato prie krūvių. Bus dienų, kai žaisiu mažiau, o bus, kai daugiau. Čia jau trenerių sprendimai. Mes pasitikime vienas kitu, taip pat ir trenerių štabu“, – tikino Keenanas.

Lemiamą dvitaškį jis pataikė nuo lentos per NBA čempioną Serge'ą Ibaką ir padovanojo Kaunui šventę – 74:73. Ją sugadinti dar galėjęs L. Bolmaro metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė.

„Mintis buvo susikurti gerą progą metimui ir atakuoti likus pakankamai laiko pakartoti jam, jeigu jis būtų netaiklus. Šiek tiek atsilaisvinau, pamačiau progą ir mečiau nuo lentos“, – pasakojo K. Evansas.

Teksasietis, skirtingai nei prieš porą dienų Atėnuose, kai prarado net 5 kamuolius, šį kartą suklydo tik 1 kartą.


Paklaustas, kodėl ketvirtame kėlinyje žalgiriečiai taip strigo ir net kelias minutes nesugebėjo sukrapšyti taškų, K. Evansas atidavė duoklę varžovų gynybai.

„Bayern“ – tikrai gera gynybinė komanda, kuri privertė mus sunkiai dirbti. Turėjome ir laisvų metimų, bet jie neįkrito. Manau, kad tai susiję su nervais ir pralaimėtomis paskutinėmis rungtynėmis“, – teigė jis.


Nugalėtojams R. Šmitas surinko 16, Tomas Dimša – 14, K. Evansas ir Lukas Lekavičius po 11, o Laurynas Birutis – 10 taškų (9 atk. kam.).

Du žalgiriečiai – Kevarriusas Hayesas (-5 balai) ir Brady Manekas (-3 balai) – finišavo su neigiamu naudingumu.

„Bayern“ gretose išsiskyrė S. Ibaka su 20, L. Bolmaro su 12 ir Nickas Weileris-Babbas su 11 taškų.

Pernai abu tarpusavio mačus laimėjo žalgiriečiai, kurie pastaruoju metu buvo įkritę į duobę ir patyrę keturias nesėkmes iš eilės: net trys iš jų buvo labai apmaudžios – suklupta per vieną metimą: Vilerbano ASVEL nusileista 88:91, Stambulo „Anadolu Efes“ – 82:86 (po pratęsimo), o Atėnų „Panathinaikos“ – 71:73.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ grįš į Graikiją, kur susirems su Pirėjo „Olympiakos“ (5-4) pajėgoms. Būtent OLY aprangą dabar vilki ir prieš pat sezono startą nelauktai iš Kauno išsikraustęs Ignas Brazdeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)