Taškas į tašką vykusiose rungtynėse viskas sprendėsi paskutiniame kėlinyje. Jame žingsneliu priekyje vis buvo Andrea Trinchieri auklėtiniai. Tiesa, tik vieną iš keturių baudų realizavę Dovydas Giedraitis ir Arnas Butkevičius paliko šansų ir šeimininkams.

Vis dėlto lyderystę ir vėl rodęs Keenanas Evansas ir šaltakraujiškai finišavę Edgaras Ulanovas bei Tomas Dimša užtikrino svečių pergalę.

Beje, lemiamu metu vietos tribūnos tiesiog pašėlo, kai teisėjai galimai pražiūrėjo, kad viename iš epizodų spaudžiamas K. Evansas galėjo užminti vidurio liniją. Pasipiktinę žiūrovę į aikštę šveitė įvairius smulkius daiktus. Dėl to „Crvenai zvezdai“ neabejotinai grės Eurolygos bauda.

K. Evansas nugalėtojams atnešė 25 (2/4 dvitaškiai, 5/10 tritaškiai, 6/6 baudos, 6 rez. perd., 28 naud. balai), Rolandas Šmitas – 13, Laurynas Birutis – 12, E. Ulanovas – 9 (1/1 dvitaškis, 1/2 tritaškis, 4/5 baudos), T. Dimša – 8, Edmondas Sumneris – 7, o Dovydas Giedraitis (4 rez. perd., 3 per. kam.) ir Brady Manekas – po 6 taškus.

Yago dos Santosas surinko 21 (14 rez. perd.), Nemanja Nedvičius ir Luka Mitrovičius – po 15, Rokas Giedraitis – 11 (30 min., 4/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 8 atk. kam., 1 per. kam.), Javonte Smartas – 9, o Joelis Bolomboy'us ir Freddie Gillespie – po 8 taškus.

Pirmame rate 79:74 taip pat pajėgesni buvo žalgiriečiai.

Kauno klubą papildęs Karolis Lukošiūnas į Belgradą kartu su komanda dar nevyko.

Savo ruožtu „Crvena zvezda“ paskutinę naujokų registracijos dieną Eurolygoje įsigijo veteraną Trey'ų Thompkinsą, bet iš ekipos rikiuotės iškrito gynėjai Milošas Teodosičius ir Branko Lazičius.


Dabar Eurolygoje skelbiama trijų savaičių pertrauka – dėl šalių lygų taurės turnyrų kovų bei Europos čempionato atrankos lango.

Pastarajame pasirodys net penki žaliai-balti: Lukas Lekavičius, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas ir Laurynas Birutis. Prisijungs ir R. Giedraitis iš CZ.

„Žalgirio“ vyrai į Eurolygos kovas grįš kovo 1 d. Kaune su Eurolygos vicečempionu „Olympiakos“.


Po naujųjų metų, kai komandos vairą į savo rankas perėmė A. Trinchieri, kauniečiai per kiek daugiau nei mėnesį laimėjo 6 iš 9 žaistų mačų (6-3) – tai yra jau daugiau nei Kazio Maksvyčio auklėtiniai per pusę ligtolinio sezono (5-12).

Iki reguliariojo sezono pabaigos dar liko 8 turai. Per juos dar laukia akistatos su „Olympiakos“, Tel Avivo „Maccabi“, Miuncheno „Bayern“, Bolonijos „Virtus“, Vitorijos „Baskonia“, Milano „Armani Olimpia“, „Monaco“ bei Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)