Lentelės dugne taip pat įsitaisiusios dvi ekipos – tai Vilerbano ASVEL ir Berlyno „Alba“. O rikiuotės viduryje – kol kas visiška maišalynė: trečią ir vienuoliktą vietas skiria vos viena pergalė.

Itin sėkmingai sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ laimėjo keturis iš pirmų keturių mačų, trys iš kurių vyko svečiuose, ir dalinasi 3-6 pozicijas. Žalgiriečiai artimiausiu metu galės dar labiau palypėti į viršų, nes dabar dvejas rungtynes žais namuose – su Valensijos „Basket“ ir tuo pačiu ASVEL.

Tuo metu, be „Barcos“ su Roku Jokubaičiu ir „Žalgirio“ su aštuoniais mūsiškiais, kitoms penkioms lietuviškoms Eurolygos komandoms bent jau sezono pradžioje sekasi sunkiau – vienintelis „Monaco“ su Donatu Motiejūnu patenka į pirmąjį aštuonetą. Pirėjo „Olympiakos“ su Ignu Brazdeikiu žengia devintas, Belgrado „Crvena Zvezda“ su Roku Giedraičiu – trylikta, Atėnų „Panathinaikos“ su Mariumi Grigoniu – penkioliktas, o Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu – šešiolikta.

Delfi kviečia pažvelgti ir įvertinti, kaipgi Eurolygoje startavo tie šeši lietuviai, kurie atstovauja kitų šalių klubams – kokį vaidmenį jie vaidina ir ar pateisina į juos dedamus lūkesčius. Pateikiame ir vertiname ne tik tradicinę žaidėjų statistiką, bet ir pažangiąja, dažnai pasakančią kur kas daugiau nei matyti plika akimi. Tam tikslui pasitelkiama buvusio „Žalgirio“ krepšinio analitiko Mykolo Stumbro kuruojama išplėstinės statistikos duomenų svetainė Bballytics.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją