Nuo pirmųjų minučių didžiausią varžovų žvaigždę Nikolą Mirotičių puolime laužęs kapitonas vien per pirmąjį kėlinį sukratė 11 taškų ir 13 naudingumo balų (Miro tiek nesukrpaštė per visą dvikovą) bei uždavė gerą toną visai komandai.

E. Ulanovo pavyzdžio įkvėpti Kauno „Žalgirio“ (5-6) vyrai svečiuose 83:70 paauklėjo Milano „Olimpią“ (4-7) ir vėl atsistojo į pergalingas vėžes.

Iš viso net 32 efektyvumo balus sukaupusiam it liūtui kovojusiam Edgarui iki karjeros Eurolygoje rekordo pritrūko tik vieno balo.

„Reikia pagirti tiek Edgarą, tiek Keenaną. Kas jeigu ne jie, kai sunkiai sekasi, turi patraukti komandą. Jie yra lyderiai, o Edgaras yra komandos kapitonas. Jie padarė savo darbą“, – po mačo konstatavo Kazys Maksvytis.

Pats E. Ulanovas nei galingo savo žaidimo, nei prieš tai gautos kritikos nesureikšmino.

„Visiems reikia geresnių rungtynių. Visa komanda buvo ar yra, aš nežinau... Tie rezultatai nėra tokie, kurie labai tenkintų. Bet jeigu realistiškai žiūrėtume, nieko dar nepralošėme ir nieko nelaimėjome. Dar visko daug bus ir panašiai, todėl kalbėti, kad kažkokia buvo tragedija labai, aš nedrįsčiau. Norėjosi geriau, bet tragedijos irgi nebuvo.

Nebuvo nei kažkokios katastrofos, nei kad būčiau žaidęs labai blogai. Taip, lygis galbūt ne toks, koks galėtų būti, bet dariau tai, ką ir darau visą savo karjerą. Jeigu išgirstu kritiką iš komandos draugų, trenerių štabo ar iš savo artimųjų, tai tada ją priimu asmeniškai ir žinau, kad ji teisinga ir pagrįsta, o visa kita... Visi tos kritikos gauna ir gaus.

Manau, ne mes vieni suprantame, kad N. Mirotičius gynyboje nėra pats geriausias žaidėjas, bet velniškai aukšto lygio. Visada žaisti prieš tokius krepšininkus yra vienas malonumas, todėl, kad jų pasiekimai kalba patys už save. Su juo esu turėjęs tiek gerų, tiek ir blogų dienų. Iš jo galima pasimokyti daugybę dalykų. O šiandien man buvo gera diena, bet čia tik vienos rungtynės“, – kukliai šypsojosi kapitonas.

Jo teigimu, „Žalgiris“ šį kartą buvo pranašesnis už Ettore Messinos kariauną.

„Paprastai kalbant, šiandien buvome geresnė ir vieningesnė komanda. Ta vienybė visų rungtynių metu buvo aukšto lygio. Džiaugiamės mažais dalykais – gera gynyba, kuri ir buvo pagrindinė priežastis, atnešusi pergalę“, – tvirtino puolėjas.

Antroje susirėmimo dalyje kauniečiams teko verstis be traumą patyrusio Arno Butkevičiaus, prisidėjusio prie kitų komandos netekčių.

„Verčiamės tuo, kas yra. Blogai, kad Arno netekome. Panašu, kad trauma – ne iš lengvųjų. Turėsime verstis toliau“, – sakė E. Ulanovas.

Jis pagyrė Danielių Lavrinovičių, kuris sėkmingai pakeitė iš rikiuotės iškritusį Brady Maneką ir per 14 minučių pasižymėjo 2 taškais bei 1 naudingumo balu, o jo pliuso-minuso rodiklis buvo +6.

„Danielius yra savas žmogus. Visiškai. Be jokių abejonių, jis labai greitai priprato prie kolektyvo. Šiandien gavo šansą. O kai išprovokavo N. Mirotičiaus pražangą puolime, ten buvo jo geriausias momentas. Tokie momentai turi ugdyti žaidėjus ir skatinti juos stengtis dar labiau. Visa komanda palaiko jį ir džiaugiasi juo“, – patikino Edgaras.

Statistika

Primename, kad žaliai-baltus puolime į priekį plukdė trys banginiai – E. Ulanovas su 20 (6/6 dvitaškiai, 1/4 tritaškis, 5/5 baudos, 6 atk. kam., 5 rez. perd.), Keenanas Evansas su 19 (4/6 tritaškiai) ir Rolandas Šmitas su 16 taškų (4/5 tritaškiai).

O pirmą tritaškį karjeroje pataikęs Kevarriusas Hayesas (9 tšk.) buvo ryškus prie abiejų krepšių – gynyboje jis puikiai tvarkėsi su vietos ant parketo nelabai radusiu N. Mirotičiumi, finišavusiu viso labo su 8 naudingumo balais.

Svarų indėlį į pergalę paskutiniame kėlinyje įnešė ir baudos aikštelėje dominavęs Laurynas Birutis (8 tšk.), įvertęs visus 4 dvitaškius.

Po šios pergalės žalgiriečiai turnyro lentelėje susilygino su šiuo metu 9-10 vietas užimančiomis Vitorijos „Baskonia“ bei Valensijos „Basket“ (abi – po 5-5).

Kitą savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes: antradienį svečiuosis pas Berlyno „Albą“ (1-10), o penktadienį priims „Monaco“ (7-4) su Donatu Motiejūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją