„Pick‘n‘Pod“ tinklalaidę kaskart sudarys du atskiri epizodai – vienas, dedikuotas „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams, bus skirtas aptarti krepšinio aktualijoms, o kitame R. Kazlauskas ir T. Sabonis kalbins krepšininkus. Pirmasis pokalbis su žaidėju, skirtas visiems sirgaliams, pasirodys jau kitą savaitę.

Šįkart pirmajame „Pick‘n‘Pod“ epizode po pertraukos vėl tinklalaidėje kalbėjęs T. Sabonis pasakojo apie savo patirtį vyriausiojo trenerio kėdėje bei „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri prisijungimą prie komandos ir jo darbo metodiką su žaidėjais.

„Kiekvienas treneris turi savo metodų, bet aš jaučiau, kad viskas prasidėjo nuo pasitikėjimo savimi. Treneris moka kalbėti, moka motyvuoti, moka įlįsti į žaidėjo marškinėlius ir pridėti jam pasitikėjimo. Dabar geriausias pavyzdys yra Biras.

Treneris jam sakė: mesk „floaterį“ (aukštesnės trajektorijos metimą – past.), mesk „floaterį“, mesk „floaterį“, mesk „floaterį“, mesk „floaterį“, mesk „floaterį“ ir ką dar? Mesk „floaterį“. Nemačiau, kad tiek kartų galima pasakyti žmogui, kad jis mestų tą „floaterį“. Iš pradžių jis metė porą tokių metimų, gal kiek neužtikrintai, bet tai jau buvo. Paskui atėjo rungtynės su „Fenerbahče“ ir visi nustebo, bet L. Birutis turi tai ir kiekvieną dieną dirba ties tuo metimu“, – aiškino T. Sabonis.

Tinklalaidėje buvo paliesta ir praėjusios savaitės įspūdingų žalgiriečių rungtynių su Stambulo „Fenerbahče“ tema. „Žalgiris“ rungtynes laimėjo rezultatu 98:75 ir pasiekė didžiausią šio sezono pergalę Eurolygoje. T. Sabonis atskleidė, ką po rungtynių apie pergalę kalbėjo trenerių štabo atstovai tarpusavyje, bei kaip tikslingai buvo ruošiamasi susitikimui.

„Po rungtynių su „Fenerbahče“ treneris Gintaras Krapikas gerai pasakė: kai mes buvome panašioje situacijoje, niekas mūsų negailėjo. Nesvarbu, kad varžovai neturėjo Nathano Sestinos, Nigelo Hayeso-Daviso, Tariko Biberovičiaus ir traumą gavusio Dyshawno Pierro. Tai ne mūsų reikalas, visi turi problemų.

Pasakysiu vieną dalyką. Rungtynių metu man nutiko toks suvokimas. Trenerio procesas. Gavome tris dienas pasiruošti rungtynėms. Nuo antradienio iki penktadienio. Visos mažos detalės, visi maži dalykai. Viskas, ką jis pradėjo sakyti antradienį, tiesiog tapo aišku jau vėliau. Automatiškai tiems žaidėjams ta informacija po truputį tapo aiški, ne viskas iš karto. Čia kaip paimi sėklą, pasodini, laistai ir kažkas užauga. Procesas. Jeigu turi laiko, gali turėti ir procesą. Problema, kad Eurolygoje niekas laiko neturi. Nes nėra laiko“, – tvirtino specialistas.

Ar po pakilios pergalės prieš „Fenerbahče“ pavyks išlaikyt šaltas galvas dvikovoje Belgrade penktadienio vakarą su vietos „Partizan“? T. Sabonis tinklalaidėje tikino, kad žalgiriečiai eina į kiekvienas negalvodami apie praėjusias.

„Nieko naujo nėra. Laimi rungtynėms, turi tą vakarą. Kitą dieną jau ruošiesi kitoms rungtynėms. Eurolygos šūkis yra – „Every Game Matters“ („Kiekvienos rungtynės yra svarbios“). Tai yra „topinis“ šūkis. „Wow“ tam žmogui, kuris sugalvojo šitą šūkį, aišku, gal ir nebuvo taip sunku. Bet turi viską greitai pamiršti ir eiti toliau. Nesvarbu, ar turėjai geras, ar blogas rungtynes. Turi eiti ruoštis, daryti „skautingą“, klausyti trenerio ir kilti į viršų“, – tikino T. Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją