Žalgiriečių gretose nuostabias rungtynes sužaidė Keenanas Evansas. Žaliai-baltų lyderis per 35 žaidimo minutes pelnė 33 taškus (6/7 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 9/11 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 38 naudingumo balus.

Visi kiti „Žalgirio“ žaidėjai kartu sudėjus sukaupė 43 efektyvumo balus.

Po rungtynių amerikietis kalbėjo, kad nesėkmę šiame susitikime lėmė prasta pirmoji rungtynių pusė.

„Labai prasta pirmoji rungtynių pusė. Praleidome po 29 taškus abiejuose kėliniuose. Leidome varžovams pasijausti patogiai. Pajautę ritmą jie pradėjo gerai skirstyti perdavimus ir pataikyti metimus iš gerų situacijų.

Antroje rungtynių pusėje mes kovėmės ir sumažinome deficitą. Deja, prieš tokią talentingą komandą dviejų gerų kėlinių nepakanka pergalei“, – pralaimėtas rungtynes apžvelgė kauniečių lyderis.

Kalbėdamas apie bėdas gynyboje, žalgirietis išskyrė komandinę gynybą ir neatsikovotus kamuolius.

„Mes pasimesdavome komandinėje gynyboje, taip pat didele problema tapo atkovoti kamuoliai, ypač, pirmoje rungtynių pusėje, kuomet varžovai pelnė 11-12 taškų iš antrųjų šansų. Tai yra akivaizdžios mūsų klaidos ir turime jas išgyvendinti“, – detalizavo nesėkmės priežastis gynėjas.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai po šios nesėkmės nusirito jau į 15-ąją turnyro lentelės vietą.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba: trečiadienį Lietuvos čempionai svečiuosis Stambule pas Šarūną Jasikevičių ir „Fenerbahčę“, o penktadienį Nemuno saloje priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją