Su trikdžiais nukeliavus į Barseloną mintimis su „Žalgiris TV“ apie pasiruošimą susitikimui su „Barcelona“ dalijosi žalgirietis Lukas Lekavičius.

„Sunki diena. Turėjo būti lengviausias skrydis – 50 minučių, bet visa kelionė išėjo 12 valandų. Aišku, išvargino, bet viskas gerai, svarbiausia, kad atskridome saugūs. Turėsime treniruotę ir pasiruošime rungtynėms, – kalbėjo L. Lekavičius. – Turėjome atšaukti atsistatymo treniruotę, nes atvykome labai vėlai. Pasitreniruosime, manau, kad spėsime išsianalizuoti varžovus ir pasidaryti gerą darbą prieš rungtynes.“

Prie „Žalgirio“ prisijungus vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri Lukas Eurolygoje vidutiniškai žaidė po 21 minutę per trejas pastarąsias rungtynes ir rinko po 8,6 taško ir po 9,6 naudingumo balo.

Žalgirietis, kalbėdamas apie A. Trinchieri diegiamus pokyčius komandos žaidime, pabrėžė pagreitėjusį žaidimo tempą.

„Aišku, treniruočių dar trūksta, bet vietoj to žiūrime video, analizuojame. Treneris stengiasi išsiprašyti, ko nori. Jis nori, kad žaistume greitai, kuo greičiau. Mėgsta aikštėje turėti du gynėjus. Kreipia dėmesį į mažas detales, tas irgi labai svarbu. Aišku, aš mėgstu greitesnį krepšinį. Man tai yra didžiulis pliusas. Be to, gaunu ir daugiau minučių, šalia Keenano Evanso. Greitas žaidimas – man tik į naudą“, – teigė L. Lekavičius.

Penktadienį „Žalgiris“ susitiks su „Barcelona“, kuriai kovojo gruodžio 22-ąją rungtynėse Kaune ir nusileido tik po atkaklios kovos – 80:85.

Žalgirietis tikino, kad kauniečiai turės pristabdyt laisvai ir greitai žaisti mėgstančius varžovus.

„Jie demonstruoja banguotą krepšinį. Sezoną pradėjo labai gerai, o po to įkrito į duobelę kažkokią. Po to vėl grįžo. Jie turi labai daug talento. Svarbiausia bus pristabdyti jų greitą krepšinį, jie žaidžia labai laisvai“, – aiškino L. Lekavičius.

Barselonos ir Kauno komandų dvikova prasidės penktadienį 21 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Rogerio Grimau auklėtiniai trečiadienio vakarą namuose 86:78 įveikė Eurolygos vicečempioną Pirėjo „Olympiakos“, o Rokas Jokubaitis pasižymėjo 4 taškais, 3 atkovotais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.