Tokiu būdu žalgiriečiai prieš dar vienus savo tieisoginius konkurentus turnyro lentelėje nebeturi tarpusavio pranašumo, nes pirmąjį susitikimą Kaune po Keenano Evanso dvitaškio nuo lentos laimėjo 74:73.

Šį sezoną kauniečiams išvykos į Vokietiją – tarsi užkeiktos. Prieš tai panašaus klampumo rungtynėse 62:64 buvo nusileista Berlyno ALBA ekipai, o šį sykį iš viso surinkti vos 46 naudingumo balai.

Pastarasis rodiklis ir, žinoma, viso labo 58 sukaupti taškai yra šio sezono „Žalgirio“ antirekordai.

Iškalbingas faktas ir tas, kad net penki aikštėje pasirodę „Žalgirio“ krepšininkai liko be taškų – Arnas Butkevičius (19 min.), Dovydas Giedraitis (12 min.), Edmondas Sumneris (12 min.), R. Šmitas (9 min.) ir Tomas Dimša (8 min.).

Maža to, kad žaliai-balti ne tik vis labiau tolsta nuo Eurolygos įkrintamųjų, tačiau ir dėl traumos neteko vieno iš lyderių Rolando Šmito – latvis po metimo šuolyje nusileido ant varžovo kojos ir susižeidė čiurną. Po šio epizodo aukštaūgis kentė skausmą ir aikštę paliko tik padedamas personalo.

„Sveikinimai „Bayern“. Tikiu, kad jie nusipelnė laimėti. Jie pasiūlė labai fiziškai kietą kovą ir tris kėlinius mes nesugebėjome tam rasti atsako bei suprasti, kokio lygio kontaktą teisėjai leidžia. Tai mums daug kainavo puolime.

Kontakto lygis buvo labai didelis, mano manymu, net per didelis, o mes praktiškai nemetėme baudų. Tačiau tiesa yra tokia, kad ir patys nepadarėme pakankamai, kad laimėtume sunkias išvykos rungtynes. Nepataikėme daugybės laisvų metimų.

Mes nepasidavėme ir kovėmės iki galo. Išsilaikėme rungtynėse tik dėl savo geros gynybos, nes „Bayern“ paprastai įmeta 85 taškus, o šį kartą tenkinosi 64-iais. Jeigu būtume galėje nueiti į prekybos centrą ir nusipirkti dar dvi minutes ir žaisti ne 40, o 42, galbūt mačo pabaiga būtų buvusi kitokia. Bet su „galbūt“ visada gali padaryti labai daug“, – pasakojo Andrea Trinchieri.

Paklaustas, ar jam patiko sugrįžti į Bavarijos žemę, treneris neleido tuo suabejoti.

„Žinoma. Negali nubraukti tų trejų metų, praleistų čia. Treji metai yra gyvenimas. Man labai patiko sugrįžti čia ir taip bus visada. Tai dalis mano gyvenimo, kuri visada liks su manimi. Knygoje, kurią aš rašau, ji užima du didelius skyrius. Sutikimas, kaip Bavarijai, buvo nepaprastai šiltas“, – teigė A. Trinchieri.

Tai, kad per vėlai susigriebė, pripažino ir K. Evansas, kuris garsiau prabilo tik lemiamame ketvirtyje, kai vien per paskutines penkias minutes sušveitė 14 taškų, o iš viso finišavo su 21.

„Atkutome šiek tiek per vėlai. Dar pora minučių ir gal būtume ištraukę tą pergalę. Tačiau laiko mums neužteko. Labai pakenkėme sau pirmoje pusėje. Varžovai pasiūlė labai daug kontakto, o aš pernelyg neatsakingai elgiausi su kamuoliu, iš čia ir tos klaidos. Jeigu būtume surengę dar kelias atakas, rungtynės galėjo pakrypti visai kitaip. Skaudu, kad negalėjome pradžiuginti taip gausiai suvažiavusių mūsų fanų“, – krimtosi amerikietis.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. Antradienį „Žalgiris“ namie priims Bolonijos „Virtus“ (17-12), o ketvirtadienį – Vitorijos „Baskonią“ (16-13) su Tadu Sedekerskiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)