Du kartus 15 taškų deficitą (25:40 ir 48:63) panaikinę žalgiriečiai svečiuose 82:79 palaužė Bolonijos „Virtus“ atstovus.

Įdomu, kad pagal bendrus komandos surinktus naudingumo balus Kazio Maksvyčio auklėtiniai buvo prastesni už varžovus (80 prieš 90), tačiau juos gelbėjo taiklūs tolimi metimai (11/19 tritaškių, 58 proc.) ir, žinoma, Keenano Evanso, sušveitusio praktiškai trečdalį visų svečių taškų (25), lyderystė.

Amerikiečiui tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės po beveik 9 mėnesių priverstinės pertraukos, kurios metu jis gydėsi sunkią Achilo sausgyslės traumą.

„Geros mintys. Eurolygoje kiekviena pergalė – svarbi, ypač pirmose rungtynėse išvykoje. Žaidėme su labai fiziška, patyrusia komanda, kuri sezono pradžioje laimėjo viską ir iškovojo Supertaurę. Galima sakyti, kad pirmoje pusėje su jais nesusitvarkėme – neįėjome į savo puolimą, praradome nemažai kamuolių.

Kokybine prasme tai tikrai nebuvo pačios geriausios rungtynės, bet antroje pusėje žymiai pagerinome gynybą. Tada pamatėme charakterį ir kovą iki galo.

Ir, be abejo, pataikėme savo metimus. Turbūt klausite dėl Keenano – esu labai patenkintas jo sugrįžimu. Vienu metu atrodė, kad jis jau gal šiek tiek pavargo, turėjo keturias pražangas, bet lemiamu momentu grįžo ir pataikė labai svarbius metimus. Du kartus išlipome iš didesnės duobės, todėl esu labai patenkintas komandos kova ir charakteriu“, – po mačo kalbėjo K. Maksvytis.

Paklaustas, ar K. Evansas jau priminė tą žaidėją, koks jis buvo iki traumos, treneris nusišypsojo.

„Gal net geresnis? Juk 25 taškai. Aš dar negalvoju, kad Keenanas yra pasiekęs savo šimtaprocentinę formą. Bet supergeros rungtynės iš jo pusės. Jis buvo vienas tų lyderių, kuris patempė komandą. Matome, kad jis laiko veltui neleido. O svarbiausia, kad pasiliko mūsų komandoje, kuri reiškė didelį norą jį išlaikyti. Esu labai laimingas dėl jo – jis vertas tokių rungtynių ir lyderio vardo“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Beje, monstriškai sužaidusį Keenaną socialinėje erdvėje gyrė ir „Monaco“ žvaigždė Mike'as Jamesas.

„Ketvirtame kėlinyje daugiau rėmėmės tais patikrintais penketais, susiaurinome rotaciją, pabaigoje žaidė septyni žaidėjai, kurie vienas kitą keitė. Naujokai, taip sakant, dar gaus savo vaidmenį kitose rungtynėse. Su kiekvienu turu tikiuosi, kad jie vis geriau ir lengviau įeis į aikštę. Pavyko pagerinti gynybą ir prisiminti savo spaudimą – perėmėme kamuolių ir ties aikštės viduriu. Viskas susidėjo ir pasiekėme pergalę“, – ketvirtame kėlnyje įvykusį lūžį komentavo K. Maksvytis.

Jo teigimu, Kauno komandai pasitarnavo praėjusį sezoną įgyta patirtis.

„Sezono pradžia, tai dar kažkiek trūksta susižaidimo ir ryšių. Galiu sakyti, kad šias rungtynes laimėjome pernykščiu bagažu. Labai smagu laimėti. Turbūt padėjo pernai metų įdirbis ir išlaikytas branduolys. Tikiuosi, kad tai bus geras signalas visam sezonui“, – vylėsi jis.

K. Maksvyčiui patiko ir kapitono Edgaro Ulanovo sprendimas per vieną iš paskutinių atakų išsimetant kamuolį iš užribio švystelėti jį į nusisukusio oponento nugarą.

„Mes turime tuos žaidėjus, kuriuos turime. Tiek Keenanas, tiek Edgaras turi imtis iniciatyvos į savo rankos, jie yra mūsų lyderiai. Kapitonas pagalvojo, kad taip bus geriausia, ir priėmė gerą sprendimą“, – šyptelėjo strategas.

Kazys nepamiršo padėkoti ir puikų palaikymą Bolonijoje užkūrusiems lietuvių fanams.

Pirmąją pirmojo Eurolygos turo dieną „Žalgiris“ tapo vienintele komanda iš penkių, sugebėjusia laimėti svečiuose. Kitą penktadienį, spalio 13 d., „Žalgiris“ namie priims Belgrado „Crveną zvezdą“ su Roku Giedraičiu.

Adrijos lygos vicečempionai Eurolygoje taip pat startavo pergale – savo aikštėje 94:73 pranoko Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)