Italų stratego prisistatymo vakarą mėgino sugadinti puikiai jam pažįstama Berlyno ALBA (3-15), su kuria specialistui ne kartą ir ne du teko kautis tiek Eurolygoje, tiek ir Vokietijos čempionate, kai jis tris sezonus vadovavo Miuncheno „Bayern“.

„Žalgiris“ šventė sunkią pergalę 77:71 (22:25, 26:16, 13:11, 16:19) ir nutraukė šešių iš eilės nesėkmių seriją Eurolygoje.

Pirmą kėlinį pralaimėję 22:25 žalgiriečiai padidino savo apsukas ir antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 15:2 bei susikrovė dviženklę persvarą – 37:27. Net 20 tritaškių per pirmą mačo pusę išmetę kauniečiai pirmavo 48:41.

Po didžiosios pertraukos Albatrosams priartėjus iki minimalaus atstumo (50:49) lyderystės ėmėsi Tomas Dimša – 61:52. Lemiamame kėlinyje užvirė kova taškas į tašką, bet svarbiausiu metu užtikrinčiau atrodė šeimininkai.

Juos į priekį vedė 13 taškų sušveitęs Keenanas Evansas (1/6 tritaškis) ir 12 taškų pridėjęs Tomas Dimša (1/5 tritaškis).

10 taškų sukaupė kapitonas Edgaras Ulanovas, 9 – Lukas Lekavičius (6 atk. kam., 5 rez. perd.), po 8 – Edmondas Sumneris (1/1 dvitaškis, 2/3 tritaškiai) ir Brady Manekas, po 6 – Laurynas Birutis ir Austinas Hollinsas, 5 – Kevarriusas Hayesas.

Greitai pražangų prisirinkęs Rolandas Šmitas (11 min.) finišavo su minus 9 naudingumo balais, o Dovydas Giedraitis težaidė 18 sekundžių. Danielius Lavrinovičius progos žengti į aikštę nesulaukė.

Vokietijos atstovams, prametusiems net 9 baudas, 17 taškų surinko Johannesas Thiemannas, 15 – Matteo Spagnolo, 12 – Sterlingas Brownas, 10 – Yanni Wetzellis (8 atk. kam.), 7 – Mattas Thomasas (1/7 tritaškis), 5 – Timas Schneideris, 3 – Malte Delowas, 2 – Justinas Beanas.


Permainų Kaune imtasi po to, kai „Žalgiris“ nuo spalio vidurio tesugebėjo nuskinti tik 2 pergales iš 13 galimų ir metus užbaigė šešiais pralaimėjimais iš eilės bei kuklia 16-ąja pozicija lentelėje.

Nuo įkrintamųjų zonos, kurią sudaro 7-10 vietas užimančios ekipos, žalgiriečius dabar skiria trys pergalės.

„Dešimta vieta ir patekimas į įkrintamąsias dabar mums atrodo toli jau ne kaip Marsas, o kaip Saturnas. Bet turime pradėti dirbti. Liko 17 rungtynių, ir kiekvienos bus skirtingos, kiekvienos reikš galimybę. Būsime tarsi povandeninis laivas – pažiūrėsime, kur išnirsime atėjus kovui. Tikėkimės, kad pasieksime žemę“, – svarstė A. Trinchieri.

ALBA, kuri pirmame rate buvo pajėgesnė 64:62, Eurolygoje žingsnuoja priešpaskutinė, 17-a.

Albatrosams šį vakarą negalėjo padėti net penki krepšininkai – Gabriele Procida, Louisas Olinde, Žiga Samaras, Krešimiras Nikičius ir Marcusas Erikssonas.

Tai – jau 26-asis sykis iš eilės, kai žalgiriečiai Eurolygos namų rungtynes žaidžia sausakimšoje namų arenoje. Tiesa, šį sezoną, skirtingai ne praėjusį, žaliai-baltiems savi lankai ir fanų palaikymas ne visada padeda (3-6).

„Žalgiris“ prie savų tribūnų iki šios savaitės sugebėjo įveikti tik „Crveną zvezdą“ (79:74) ir per plauką įveikti „Bayern“ (74:73), o suklupo net prieš šešis oponentus – Valensijos „Basket“ (72:87), ASVEL (88:91), „Monaco“ (79:83), Belgrado „Partizan“ (85:93), „Barceloną“ (80:85) ir „Maccabi“ (70:78).

Pernai gi per visą sezoną kauniečiai savo tvirtovę priešininkams leido užimti vos keturis kartus (13-4). Taigi jau dabar ši žyma yra viršyta pusantro karto.

„Žalgirio“ vyrai ketvirtadienį viešės Prancūzijoje, kur galynėsis su pačiame Eurolygos dugne esančiu Vilerbano ASVEL (2-15), o ant savo parketo sugrįš sausio 19 d., kai susitiks su Šarūno Jasikevičiaus diriguojama Stambulo „Fenerbahče“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)