Mieste prie Nevėžio net 109:74 sutriuškinę Tel Avivo „Maccabi“ (11-8) klubą stambuliečiai su kaupu atsilygino už nesėkmę, patirtą pirmame rate – 73:78.

Po trijų kėlinių varžovus net 80:48 traiškę „Fener“ vyrai paskutiniame ketvirtyje galėjo net nebežiūrėti į krepšį, bet beveik 3 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje išlaikė koncentraciją iki pat galo ir netgi dar labiau padidino savo pranašumą.

Itin iškalbingas buvo bendras komandų naudingumo balų skirtumas – net 147 prieš 65.

„Asmeniškai labai dėkoju Panevėžiui už tokį šiltą sutikimą. Akivaizdu, kad kai žaidi su tokia stipria komanda kaip „Maccabi“, nesitiki tokio rezultato. Esu nepaprastai patenkintas šiomis rungtynėmis ir tuo, kaip vaikinai atrodė aikštėje. Mums buvo labai svarbu laimėti po to, kai namuose pralaimėjome „Crvenai zvezdai“.

Rungtynes nulaužėme soldižiu savo žaidimu, tuo, kad neleidome jiems bėgti į greitą puolimą ir labai gerai kovojome dėl kamuolių. Tai yra du pagrindiniai dalykai, pagal kuriuos „Maccabi“ dominuoja Eurolygoje, o mes su jais susitvarkėme“, – spaudos konferencijoje sakė Šarūnas Jasikevičius.

Komentuodamas rekordinį auklėtinių (109 taškai) pasirodymą turnyre Šaras juokavo, kad Stambulo klubui reikia persikelti į Panevėžį.

„Pasakė tai po rungtynių. Kiek žinau, klubas jau užsakinėja viešbutį ir mes persikeliame į Panevėžį, nes tiek žinučių gavome, kad verta būtų pakeisti savo vietą. Juokas juokais, bet reikia galvoti kažką“, – šypsojosi treneris.

„Dar kartą turiu padėkoti už tokį šiltą priėmimą. Pajausti tą atmosferą per dvigubą savaitę labai sunku, nes atvažiuoji į viešbutį, pavalgai, pasižiūri Eurolygą ir eini miegoti, ryte – pamėtymas ir minimalūs pašnekesiai. Atmosfera tokia įdomi, nes kaip ir namų rungtynės, nors ne visai namų. Atvažiuoji čia paimti taško ir tai pasieki“, – kalbėjo jis.

Sulaukęs klausimo apie stringantį Kauno „Žalgirį“ Š. Jasikevičius išskyrė per aukštus fanų lūkesčius.

„Visų pirma, galbūt stringa dėl to, kad labai aukštai iškelta ta kartelė. Gal pradėkime nuo to. Praėję sezonai kiek išlepino fanus, kad mes čia turime eiti su vienu mažiausių biudžetų ir visą laiką būti aštuntuke, bet pernai „Žalgiriui“ labai daug kas sukrito, buvo išsitraukta aibė rungtynių gale.

Pernai metų istorija buvo fantastika, reikia kepurę nukelti. Bet pakartoti tą istoriją sunku. Ir žaidėjai keičiasi, ir traumos – tiek faktorių. Sunkiausia tokioje situacijoje yra tai, kad tas, kuris kaltas, atrodo yra ant suoliuko. Nebūtinai taip yra.

„Žalgiris“ atrodo gerai, kaunasi. Negalime sakyti, kad žaidžia beviltiškai ar kažkas tokio. Pernai du-trys taškeliai paeidavo į tavo pusę, o šiemet jau ne. Atrodo, kad viskas blogai, nors taip nėra. Viena solidžiausių organizacijų su fantastiniu fanų palaikymu. Tiesiog nėra taip lengva „Žalgiriui“ kiekvienais metais perlipti per save ir kovoti su kitais. Deja, nėra taip, kad tai kaskart vis pavyktų“, – teigė Šaras.

Prieš porą savaičių taikos per kameras linkėjęs Š. Jasikevičius, paprašytas palinkėti ko nors Lietuvos krepšiniui, nuo to susilaikė.

„Dabar pasaulis tikrai toks pamišęs, o kalbant apie krepšinį esame savo kelyje. Gal kiek esu nuo reikalų atitrūkęs, todėl sunku ką nors pasakyti“, – prisipažino jis.

Tuo metu kalbai pasisukus apie „Barceloną“ Šaras nukirto, kad nenori apie tai kalbėti.

„Nešnekėsiu apie „Barceloną“. Jau ir taip pasakiau apie ją dviem sakiniais per daug ir iš dešimties minučių interviu apie tai išėjo dvi antraštės. Tai gal nešnekam.

O Roku Jokubaičiu aš nedvejoju, jis suras savo kelią. Jis profesionalus ir kiekvieną dieną atiduoda šimtą procentų, atidirba iš visų jėgų. Juo abejoti nereikia“, – tvirtino specialistas, kurį Panevėžyje palaikė ir jo tėvai Linas bei Rita. Mama viename iš epizodų netgi ore pagavo į užribį išlėkusį kamuolį.

Rita Jasikevičienė, Linas Jasikevičius

Primename, kad sprendimas šį susitikimą rengti ne keliolika milijonų gyventojų turinčiame Turkijos megapolyje buvo priimtas atsižvelgus į abiejų klubų atstovaujamų šalių vyriausybių rekomendacijas dėl saugumo tebesitęsiant Izraelio ir „Hamas“ karui.

„Maccabi“ savo namų rungtynes jau nuo spalio žaidžia ne Tel Avive, o Belgrade. Ten įvyko ir pirmoji abiejų komandų tarpusavio akistata, kurią 78:73 laimėjo Izraelio čempionai, tačiau tada Stambulo ekipai dar vadovavo Dimitrios Itoudis.

Gruodžio viduryje jį pakeitęs šį sezoną be darbo buvęs Š. Jasikevičius atvedė „Fener“ vyrus į septynias pergales iš eilės ir tik šią savaitę suklupo pirmą sykį, kai savo aikštėje 76:85 nusileido Belgrado „Crvenai zvezdai“ su Roku Giedraičiu. Tai buvo apskritai pirmasis stambuliečių pralaimėjimas namuose.

Įdomu, kad dar praėjusią savaitę Tel Avivo atstovai taip pat viešėjo Lietuvoje ir Kaune 78:70 įveikė vietos „Žalgirį“, po ko šis išsišskyrė su strategu Kaziu Maksvyčiu.

„Fenerbahče“ į Nemuno salą užsuks vos po poros savaičių, sausio 19 d.

Pačiam Š. Jasikevičiui „Maccabi“ vardas irgi nėra svetimas. Auksinis berniukas būtent su šia ekipa 2004 ir 2005 metais triumfavo Eurolygoje.

Bilietai į istorinį mačą Panevėžyje kainavo nuo 33 iki 234 eurų.

Kita savaitė Eurolygoje – taip pat dviguba: „Fenerbahče“ trečiadienį Stambule pasitiks Belgrado „Partizan“, o penktadienį – Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)