Jis, Tautvydas Lydeka, Mindaugas Katelynas ir Arnoldas Kulboka yra vieninteliai A. Trinchieri treniruoti lietuviai, tačiau dabar šis sąrašas gerokai išsiplečia – jau antradienio vakarą 55-erių specialistas debiutuos Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigose.

„Hofstra“ universitetą 2009 metais baigęs A. Urbutis buvo vienas pirmųjų tais pačiais metais „Bennet“ vairą perėmusio A. Trinchieri pirkinių. Kantu komandoje lietuvis tuomet prisijungė prie tautiečio T. Lydekos, kuris atstovavo „Bennet“ 2008-2010 metais. Pats Arminas užsiliko dirbti su A. Trinchieri metais ilgiau – iki 2011-ųjų, kai komanda tapo Italijos vicečempione ir iškovojo teisę žaisti Eurolygoje.

Dvejus metus A. Trinchieri auklėtiniu buvęs A. Urbutis vėliau ilgus metus žaidė Lietuvos krepšinio lygoje – atstovavo Prienų, Utenos, Kėdainių ir Šiaulių ekipoms. Pastarojoje jis praleido net penkis sezonus ir buvo kapitonu. Šį sezoną 37-erių krepšininkas grįžo žaisti į užsienį ir tapo trečiojoje Ispanijos lygoje besivaržančios Maljorkos „Palmer Basket“ komandos lyderiu.

Pirmadienio vakarą Maljorkoje aukštaūgis iš Lietuvos buvo prilipęs prie kompiuterio ekrano – „Žalgirio“ reikalams neabejingas kaunietis stebėjo tiesioginę pirmosios A. Trinchieri spaudos konferencijos naujoje darbovietėje transliaciją, todėl jis maloniai nudžiugo, kai po jos Delfi paprašė pasidalinti savo prisiminimais apie darbą su italu.

O prisiminti yra ką – Lietuvos krepšinio veteranas išskyrė pagrindines stratego stiprybes, tačiau mįslingai užsiminė ir apie „kitą medalio pusę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)