„Fenerbahče“ laimėjo daugiau nei užtikrintai – 109:74 (22:22, 35:9, 23:17, 29:26) ir pasiekė naują klubo rezultatyvumo rekordą turnyre.

100-ąjį tašką stambuliečiai įmetė dar likus žaisti beveik 4 minutes.

Itin iškalbingas buvo ir bendras komandų naudingumo balų skirtumas – net 147 prieš 65.

„Fenerbahče“: Tyleris Dorsey 21, Jonathanas Motley 17, Scottie Wilbekinas ir Georgios Papagiannis po 14, Nigelis Hayesas-Davisas 11, Nickas Calathesas 7 (7 rez.p.).

„Maccabi“: Wade'as Baldwinas ir Bonzie Colsonas po 13, Lorenzo Brownas 10 taškų.

Sprendimas šį susitikimą rengti ne keliolika milijonų gyventojų turinčiame Turkijos megapolyje buvo priimtas atsižvelgus į abiejų klubų atstovaujamų šalių vyriausybių rekomendacijas dėl saugumo tebesitęsiant Izraelio ir „Hamas“ karui.

Rungtynių eiga:

„Fenerbahče“ starto penketas: Nickas Calathesas, Scottie Wilbekinas, Nigelis Hayesas-Davisas, Tarikas Biberovičius ir Sertačas Šanli.

„Maccabi“ starto penketas: Lorenzo Brownas, Wade'as Baldwinas, Bonzie Colsonas, Romanas Sorkinas ir Joshas Nebo.

Rungtynes pakiliau pradėjo nominalūs šeimininkai, kurie po S. Šanli ir S. Wilbekino atakų pirmavo 7:2. Po N. Calatheso tritaškio – 14:11. Pasipylus keitimams vaizdas pernelyg nesikeitė – 22:17. Visgi pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis – 22:22.

Iš tolimos distancijos atsidar Tyleris Dorsey, o N. Hayesas-Davisas įstūmė dvitaškį su pražanga – 28:22. Netrukus išpuolį formule 2+1 užbaigė ir T. Dorsey, o Georgios Papagiannis sukūrė dviženklę persvarą – 35:22. „Maccabi“ surengė savo minispurtą 7:0, bet G. Papagiannis, Yamas Madaras ir S. Wilbekinas atsakė atkarpa 12:0 – 47:29. Prieš pat didžiąją pertrauką po taiklų tolimą šūvį dar paleido Marko Guduričius ir S. Wilbekinas – 57:31.

Po dviejų kėlinių itin iškalbingas abiejų komandų bendras naudingumo balų skirtumas – 77 prieš 23.

„Fenerbahče“ neatleido vadelių ir toliau: po N. Calatheso prasiveržimo – 61:33. Tritaškį kontratakos metu įskraidino S. Wilbekinas – 71:41. Po trijų ketvirčių viskas buvo aišku – 80:48.

Paskutiniame kėlinyje „Maccabi“ smaginosi tritaškiais – 82:57. Komandos nebepersistengė ir žaidė tarsi treniruotėje – 89:61. 100-ąjį tašką stambuliečiai pelnė likus dar beveik 4 minutėms iki finalinės sirenos – 100:66. Galutinis skirtumas ir rezultatas buvo ties nepadorumo riba – 109:74.

„Maccabi“ savo namų rungtynes jau nuo spalio žaidžia ne Tel Avive, o Belgrade. Ten įvyko ir pirmoji abiejų komandų tarpusavio akistata, kurią 78:73 laimėjo Izraelio čempionai, tačiau tada Stambulo ekipai dar vadovavo Dimitrios Itoudis.

Gruodžio viduryje jį pakeitęs šį sezoną be darbo buvęs Š. Jasikevičius atvedė „Fener“ vyrus į septynias pergales iš eilės ir tik šią savaitę suklupo pirmą sykį, kai savo aikštėje 76:85 nusileido Belgrado „Crvenai zvezdai“ su Roku Giedraičiu. Tai buvo apskritai pirmasis stambuliečių pralaimėjimas namuose.

Gerą bangą pagavęs „Maccabi“ pastaruoju metu taip pat renka pergales – laimėjo keturias iš paskutinių penkių Eurolygos dvikovų.

Įdomu, kad dar praėjusią savaitę Tel Avivo atstovai taip pat viešėjo Lietuvoje ir Kaune 78:70 įveikė vietos „Žalgirį“, po ko šis išsiskyrė su strategu Kaziu Maksvyčiu.

„Fenerbahče“ į Nemuno salą užsuks vos po poros savaičių, sausio 19 d.

Pačiam Š. Jasikevičiui „Maccabi“ vardas taip pat nėra svetimas. Auksinis berniukas būtent su šia ekipa 2004 ir 2005 metais triumfavo Eurolygoje.

Bilietai į istorinį mačą Panevėžyje kainavo nuo 33 iki 234 eurų.

Šiose rungtynėse buvo ir daugiau lietuviškų akcentų: vienas iš trijų teisėjų – Gytis Vilius.

Kita savaitė Eurolygoje – taip pat dviguba: „Fenerbahče“ trečiadienį Stambule pasitiks Belgrado „Partizan“, o penktadienį – Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)