Madas Milane diktavę Kazio Maksvyčio auklėtiniai 83:70 nurungė vietos „Olimpią“ (4-7) ir pergalėmis susilygino su šiuo metu 9-10 vietas turnyro lentelėje užimančiomis Vitorijos „Baskonia“ bei Valensijos „Basket“ (abi – po 5-5).

Žalgiriečius puolime į priekį plukdė trys banginiai – Edgaras Ulanovas su 20 (6/6 dvitaškiai), Keenanas Evansas su 19 (4/6 tritaškiai) ir Rolandas Šmitas su 16 taškų (4/5 tritaškiai).

O pirmą tritaškį karjeroje pataikęs Kevarriusas Hayesas (9 tšk.) buvo ryškus prie abiejų krepšių – gynyboje jis puikiai tvarkėsi su vietos ant parketo nelabai radusiu Nikola Mirotičiumi, finišavusiu viso labo su 8 naudingumo balais, porą iš kurių jis pasiėmė pačiomis paskutinėmis mačo sekundėmis, kai viskas aikštėje jau buvo daugiau nei aišku.

Svarų indėlį į pergalę paskutiniame kėlinyje įnešė ir baudos aikštelėje dominavęs Laurynas Birutis (8 tšk.), įvertęs visus 4 dvitaškius.

Žaliai-balti pateisino geriausiai tritaškius šiame sezone metančio Eurolygos klubo statusą (11/21 – 52 proc.), savo ruožtu antrą vietą šioje statistikos kategorijoje užimantys milaniečiai pasirodė gerokai kukliau (8/26 – 31 proc.).

„Visų pirma, labai ačiū mūsų fanams, kurių buvo daug ir kurie girdėjosi. Jie suteikė papildomą stimulą, nuo pat rungtynių pradžios skandavo. Buvo tikrai smagu žaisti tokioje atmosferoje ir turint tokį palaikymą“, – po susitikimo sakė K. Maksvytis.

Statistika

Jis gyrė komandos charakterį ir pademonstruotą kovingumą.

„Sveikinimai komandai, kuri nepalūžo po pralaimėjimų. Stiprūs žmonės priima juos kaip moyvaciją, pasimoko iš jų ir deda žingsnį į priekį. Mes nenorime būti lūzeriai, norime kautis. Šiandien matėme mūsų komandos veidą – pradedant nuo gynybos ir kontakto lygio. Puolime dalinomės kamuoliu, stengėmės sukti situacijas ir visi buvo patenkinti“, – teigė strategas.

Galingai startavusiam ir iš viso net 32 efektyvumo balus užsitarnavusiam E. Ulanovui iki karjeros Eurolygoje rekordo pritrūko tik vieno balo.

„Reikia pagirti tiek Edgarą, tiek Keenaną. Kas jeigu ne jie, kai sunkiai sekasi, turi patraukti komandą. Jie yra lyderiai, o Edgaras yra komandos kapitonas. Jie padarė savo darbą“, – džiaugėsi K. Maksvytis.

„Žalgiris“ žaidė be savaitės pradžioje kelio traumą patyrusio Brady Maneko, bet po trumpos pauzės į rikiuotę grįžo Tomas Dimša. Naujokas Edmondas Sumneris dar neatvyko.

„Tai kažkiek suburia komandą, užkrauna atsakomybes kitiems. Kažkam padaugėjo žaidimo laiko, kaip Danieliui Lavrinovičiui (14 min.), kuris drąsiai žaidė. Tokie dalykai suvienija komandą. Pirmas jo išėjimas buvo arti idealaus, o per antrąjį neblogai kovėsi, gal galėjo dar kelis kamuolius nusiimti. Bet pakeitė R. Šmitą, kuris antroje pusėje atsigavo ir perėmė vaidmenį puolime bei savo tritaškiais mums labai padėjo, įnešė lengvumo“, – kalbėjo treneris.

Antroje susitikimo dalyje svečiams teko verstis be traumą patyrusio Arno Butkevičiaus, prisidėjusio prie kitų komandos netekčių.

„Turbūt pasakys daktarai, patys matėte, kad jis susiėmė už pėdos. Tai kažkiek limitavo jo žaidimą ir prieš tai buvusiose rungtynėse. Nieko daugiau negaliu pasakyti. Tikiuosi geriausio, bet jis rungtynių tęsti negalėjo“, – tikino K. Maksvytis.

Kitą savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes: antradienį svečiuosis pas Berlyno „Albą“ (1-10), o penktadienį priims „Monaco“ (7-4) su Donatu Motiejūnu.

Mačą „Mediolanum Forum“ arenoje stebėjo gausus būrys triukšmingų lietuvių, tarp kurių buvo ir Mantas Kalnietis, per karjerą vilkėjęs tiek „Žalgirio“, tiek „Olimpia“ marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)