Tiesa, žaliai-balti net tris iš keturių pastarųjų nesėkmių patyrė labai apmaudžiai – per vieną metimą: Vilerbano ASVEL nusileista 88:91, Stambulo „Anadolu Efes“ – 82:86 (po pratęsimo), o Atėnų „Panathinaikos“ – 71:73.

„Paskutinės trejos rungtynės – taškas į tašką, 50 prieš 50, todėl trūksta nedaug. Tikiuosi, kad krepšinio dievai atsisuks į mus. Jei viskas pasikeistų – būtume didvyriai, o dabar atvirkščiai. Svarbiausia išlikti kartu, pagerinti žaidimą ir toliau kovoti dėl pergalių“, – pabrėžė treneris Kazys Maksvytis.

Itin klampiame ir nepernelyg kokybiškame mače Atėnuose žalgiriečiai pirmus tris kėlinius beveik visą laiką pirmavo, tačiau susikrauti apčiuopiamesnės persvaros nesugebėjo, o lemiamame ketvirtyje vienu-dviem taškais į priekį išsiverždavo tai vieni, tai kiti.

Galiausiai viskas sprendėsi paskutinę minutę, per kurią svečiai iš Kauno suklydo net 4 kartus ir liko net be pratęsimo.

„Panathinaikos“ sulaukė ir poros ginčytinų švilpukų jų naudai: iš pradžių teisėjai užfiksavo abejotiną besiveržusio ir taškus iš po krepšio pelniusio Rolando Šmito pražangą puolime prieš nuo jo it pūkelį atšokusį Mathiasą Lessortą, o galiausiai įžvelgė ir Arno Butkevičiaus taisyklių pažeidimą prieš ties šonine linija balansavusį Kostą Slouką, kuris netrukus stojo mesti baudų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)