Įkrintamųjų viltimi tebegyvenantis Kauno „Žalgiris“ į kovą stos penktadienį, kai savo arenoje priims praėjusių metų vicečempioną Pirėjo „Olympiakos“.

OLY, kaip ir žaliai-balti, stojusią pertrauką išnaudojo turiningai – laimėjo Graikijos taurę, kai finale 69:58 susitvarkė su kitu Eurolygos klubu „Panathinaikos“.

Tiesa, po šios pergalės ir rinktinių lango iš „Olympiakos“ rikiuotės iškrito net trys gynėjai: pranešama, kad prieš „Žalgirį“ galynėtis negalės Nigelis Williamsas-Gossas (vid. 8,9 taško ir 3,2 rez. perd.), Giannoulis Larentzakis (vid. 5,7 tšk.) bei Nazas Mitrou-Longas (vid. 2,2 tšk. ir 2 rez. perd.). Pastarasis šį sezoną pradėjo ne kur kitur, o Kaune, bet čia neužsikabino ir išvyko į Pirėją.

Primename, kad OLY marškinėlius vilki ir praėjusį sezoną Kaune praleidęs Lietuvos rinktinės puolėjas Ignas Brazdeikis bei praeityje „Žalgiriui“ atstovavęs Thomasas Walkupas.

Dvikova Nemuno saloje penktadienį prasidės 20 valandą.


Iki šiol abi šios stovyklos tarpusavyje buvo susidūrusios 32 kartus, žalgiriečiams atiteko 14 pergalių.

Pirmo Eurolygos reguliaraus sezono rato akistatą Pirėjuje šeimininkai laimėjo 89:72 ir pasiekė prieš kauniečius penktą pergalę iš eilės.

Paskutinį sykį įveikti OLY žalgiriečiams pavyko dar tuomet, kai Th. Walkupas priklausė žaliai-baltų stovyklai – 2021-ųjų pradžioje būtent jis lemiamu metu apvogė Kostą Slouką ir, įveikęs kelių varžovų pasipriešinimą, pataikė pergalingą metimą paskutinę sekundę (81:79).

„Olympiakos“ demonstruoja geriausią gynybą Eurolygoje (vid. 75,2 praleidžiamo taško) bei patys užima antrą vietą pagal rezultatyvius perdavimus (19,5), tuo metu „Žalgiris“ tebėra geriausiai iš toli atakuojanti komanda (41 proc.).

Turnyro lentelėje Andrea Trinchieri auklėtiniai žengia 13-i (11-15), o jų būsimi oponentai – šešti (15-11).

Įdomu, kad antrajame rate Lietuvos čempionai į priekį praleidžia tik vienintelę „Barceloną“ (7-2) ir kartu su Madrido „Real“, „Panathinaikos“, „Monaco“ bei tuo pačiu „Olympiakos“ dalinasi 2-6 pozicijas (visi – po 6-3).

Panašios į pastarąją atkarpą „Žalgirio“ vyrams galbūt užtektų ir tam, kad jie pavytų ir netgi įliptų į pirmąjį dešimtuką, pratęsiantį kovą įkrintamosiose varžybose.

Vertinant pagal praėjusį sezoną, kai dešimta likusi Belgrado „Crvena Zvezda“ surinko lygų pergalių ir pralaimėjimų balansą (17-17), kauniečiams per paskutinius aštuonis turus reikia nugalėti bent šešis sykius, o ir tai, ko gero, dar nieko negarantuotų.

Šiuo metu pagrindiniai „Žalgirio“ taikiniai ant 9-ojo ir 10-ojo laiptelių įsitaisę Valensijos „Basket“ ir Tel Avivo „Maccabi“ klubai, abu turintys identišką rezultatą – po 13-13.

Iki reguliariojo sezono pabaigos dar liko 8 turai. Per juos laukia akistatos ne tik su OLY, bet ir su „Maccabi“, Miuncheno „Bayern“, Bolonijos „Virtus“, Vitorijos „Baskonia“, Milano „Armani Olimpia“, „Monaco“ bei „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją