Triuškinamai laimėtose rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ (96:70) į kauniečių starto penketą žengęs centras per beveik 24 minutes sumetė 18 taškų (7/8 dvitaškiai, 4/6 baudos), sugriebė 8 atšokusius kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 varžovo metimą ir sukaupė 27 naudingumo balus.

Puikiai naujojo trenerio Andrea Trinchieri schemose pritapęs L. Birutis pakartojo karjeros rezultatyvumo rekordą ir buvo per vieną efektyvumo balą nuo geriausio savo pasirodymo (28 balai), kurį surengė prieš mažiau nei porą savaičių per akistatą su kitu Stambulo klubu „Fenerbahče“ (98:75).

Birutis

L. Birutis pagal šiame ture surinktus naudingumo balus pateko tarp penkių geriausių Eurolygos žaidėjų, kurių komandos šventė pergalės.

MVP laurus susižėrė „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas, finišavęs su 31 balu. Gynėjas prieš Belgrado „Partizan“ (85:70) sušveitė 19 taškų ir išdalino 7 rezultatyvius perdavimus.

Minimaliai nuo jo atsiliko iššovęs Pirėjo „Olympiakos“ atstovas Isaiah Canaanas, kuris į Berlyno ALBA krepšį įskraidino net 9 tritaškius, o iš viso surinko 31 tašką ir 30 efektyvumo balų.

29-is balus mače su Tel Avivo „Maccabi“ (106:101) sugeneravo Madrido „Real“ bokštas Vincentas Poirier (16 taškų, 10 atk. kam.).

Kaip ir L. Birutis, 27 balais pasižymėjo Nemanja Nedovičius iš Belgrado „Crvenos zvezdos“, kuris 27 taškais nuskriaudė Valensijos „Basket“ (82:64).

Apskritai daugiausiai naudingumo balų – net 39 – sumedžiojo Vitorijos „Baskonios“ įžaidėjas Codi Tyree Milleris-McIntyre'as (20 taškų, 4/4 tritaškiai, 15 rez. perd.), tačiau baskai svečiuose per pratęsimą 109:112 nusileido Miuncheno „Bayern“.

Pralaimėjimas pakišo koją ir 31 efektyvumo balą nuraškiusiam „Partizan“ lyderiui Kevinui Punteriui (28 taškai).

Primename, kad šį penktadienį žalgiriečiai nuo 20 valandos namuose priims Atėnų „Panathinaikos“ su Mariumi Grigoniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją