Ten žalgiriečius trečiadienio vakarą sutiks vietos „Fenerbahče“, kuri, skirtingai nei Lietuvos čempionas, praėjusią savaitę paskyrė naują trenerį – juo tapo mažiau nei pusmetį be darbo buvęs Šarūnas Jasikevičius.

„Laukia komanda su pasikeitimais. Turbūt ateis į rungtynes su gera energija ir emocija. Taigi visų pirma, bus tokia mentalinė kova. Tai – fiziška komanda. Eilinį kartą yra sunku mūsų skautams ruoštis rungtynės, nes gali keistis jų tiek gynybos, tiek puolimo taktika. Tai kažkiek apsunkina tą pasiruošimo procesą. Bet turime tai, ką turime. Eisime ir žiūrėsime, laimėsime ar ne“, – spaudos konferencijoje sakė Kazys Maksvytis.

Tiesa, jis tikino, kad didelių korekcijų Šaras per tokį trumpą laiką veikiausiai nebus spėjęs įvesti.

„Jis atvyko vos ne tiesiai į pirmas Eurolygos rungtynes su viena treniruote, per kurią kažko kardinaliai nepakeisi. Manau, tie pasikeitimai bus minimalūs. Bet gal kažkiek rotacijos keisis, bus įvesti keli nauji deriniai“, – kalbėjo strategas.

„Kadangi esu lietuvis, o Šaras – taip pat lietuvių treneris, tai pradžiugino“, – nauju Š. Jasikevičiaus gautu darbu džiaugėsi Kazys.

K. Maksvytis pakomentavo ir kol kas nepriekaištingą Stambulo atstovų žaidimą namuose – jie kaip ir čempionai Madrido „Real“ vyrai laimėjo visus šešis savo teritorijoje žaistus mačus.

„Po pasikeitimų ateina pagerėjimas – kartais tik laikinas, o kartais ir rimtesnis. Bus daug fanų ir jų energijos. Tikimės labai sunkių išvykos rungtynių, turėsime su tuo kažkaip susitvarkyti“, – dėstė Kazys.

Paklaustas apie varžovų lyderius specialistas išvardijo kone pusę komandos.

„Išskirti vieną žaidėją būtų neteisinga, nes vienu metu aikštelėje žaidžia penki, o iš viso yra dvylika. Jie turi ir universalių žaidėjų – Nigelį Hayesą-Davisą, Dyshawną Pierre'ą, kurie gali žaisti per kelias pozicijas. Taip pat skirtingus aukštaūgius – Jonatahaną Motley bei Sertačą Šanlį, jau nekalbant apie jų gynėjus – Scottie Wilbekiną ir Nicką Calathesą. Tas pats Tyleris Dorsey, man atrodo, kad žaidžiau geriau nei prieš tai. Dar ir Marko Guduričių praleidau“, – vieną po kito oponentus minėjo jis.

Nors ir toliau traumuotas yra Arnas Butkevičius, žalgiriečių gretos Stambule jau gali būti gausesnės.

„Žaidėjų sveikata yra gera. Į treniruočių procesą su pataupymais jau grąžiname Luką Lekavičių ir Brady Maneką. Be abejo, dar pažiūrėsime, ar jie bus pasirengę“, – svarstė treneris.

Ši savaitė Eurolygoje – dviguba: trečiadienį Lietuvos čempionai svečiuosis Stambule pas „Fenerbahčę“, o penktadienį Nemuno saloje priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu.

„Dabar galvojame apie vienas rungtynes ir per jas norime iškovoti vieną pergalę. Kai jos baigsis, tada galvosime apie kitas. Paskutinėse LKL rungtynėse buvo pakankamai geras ritmas ir koncentracija, bet Eurolygoje to gali ir neužtekti. Bandysime daryti viską, kad laimėtume trečiadienį“, – tvirtino K. Maksvytis.

Primename, kad žaliai-balti Eurolygoje šiuo metu išgyvena trijų paeiliui nesėkmių seriją ir turnyro lentelėje yra nusėdę į 15-ąją poziciją. Dviem pergalėmis daugiau turintys stambuliečiai rikiuojasi 11-i.

Galiausiai pirmąjį ratą kauniečiai užbaigs kitą savaitę laikinojoje sostinėje numatyta dvikova su Tel Avivo „Maccabi“.

Pernai „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ pasidalino po pergalę namuose – atitinkamai 86:66 ir 79:87.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)