Šią vasarą 29-erių gynėjas būtų tapęs laisvuoju agentu, tačiau nusprendė nelaukti ir su Graikijos grandu sudarė ilgalaikę sutartį.

Nors prieš sezoną M. Grigonio savo planuose treneris Erginas Atamanas nematė, galiausiai lietuvis išsikovojo vietą ir tapo vienu iš svarbiausių turko ginklų.

Eurolygoje krepšininkas yra ketvirtas pagal žaidimo laiką žvaigždžių pergrūstoje PAO – aikštėje praleidžia vidutiniškai 27 minutes, per kurias renka po 10,1 taško, o tritaškius realizuoja 43,7 proc. tikslumu.

Dar svarbiau – traumų kelis sezonus kamuotas M. Grigonis šį sezoną Eurolygoje sužaidė visus 33 mačus, iš jų 32 pradėjo starto penkete.

Pirmadienį jis padėjo Atėnų ekipai pasiekti eilinę pergalę Graikijos čempionate prieš Rodo „Kolossos“, o pats sukratė 23 taškus ir pataikė visus šešis mestus tritaškius. Po susitikimo šalies nacionalinei televizijai jis atskleidė, kodėl nusprendė ilgam likti klube.

„Sutartį sudarėme jau anksčiau. Man buvo svarbu surasti komandą, kuri manimi patikėtų ilgesniam laikui. Su šeima džiaugiamės galėdami likti Graikijoje. Nekantrauju pamatyti, kaip komanda tobulės ir taps dar profesionalesne. Tikiu, kad turime potencialo augti – tai vienas geriausių miestų su viena geriausių fanų bazių, čia geras oras, viskas“, – kalbėjo lietuvis.

Jis „Panathinaikos“ marškinėlius vilki antrą sezoną. Prieš tai žaidė Maskvos CSKA, Kauno „Žalgirio“, Berlyno ALBA ir Ispanijos klubuose.