Trečiadienio vakarą žalgiriečiai svečiuose apmaudžiai 78:80 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ ekipai, nors iki ilgosios pertraukos turėjo ir taškų persvarą (40:26).

Jei pirmoje mačo pusėje ryškiausiai spindėjo aukštaūgiai – Rolandas Šmitas (14 tšk.) ir Laurynas Birutis (10 tšk.), kartu sumetę lygiai pusę visų komandos taškų, tai vėliau visos šviesos vėl atsisuko į etatinį „Žalgirio“ lyderį Keenaną Evansą.

Amerikietis finišavo su 19 taškų (1/5 dvitaškis, 4/6 tritaškiai, 5/5 baudos), 9 išprovokuotomis pražangomis, 5 atkovotais ir 2 perimtais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimais ir net 30 naudingumo balų.

Rungtynių pabaigoje būtent jis galėjo tarti lemiamą žodį – iš pradžių taikliu tritaškiu skirtumą nukirpo iki minimalaus, o vėliau paskutinėmis sekundėmis dvitaškiu kėsinosi išplėšti pratęsimą, tik šis buvo netikslus.

„Atlikau metimą, kurį norėjau, bet kamuolys išsisuko. Kitą dieną jis įkris“, – sakė teksasietis.

K. Evansas antrą turą iš eilės buvo pats efektyviausias žaidėjas visoje Eurolygoje, tačiau dėl jo atstovaujamo klubo patirtos nesėkmės ir šį kartą negalėjo pretenduoti į MVP titulą.

30 balų pasižymėjo ir Stambulo „Anadolu Efes“ aukštaūgis Danas Oturu (19 taškų, 8 atk. kam, 5 blokai), tačiau ir jo pastangos pergale prieš Miuncheno „Bayern“ nevirto (71:86).

Šio turo MVP laurus pasidalino Milano „Armani Olimpia“ snaiperis Shavonas Shieldsas (13 tšk., 3 per. kam., 5 atk. kam., 6 rez. perd.), Belgrado „Partizan“ vedlys Kevinas Punteris (13 tšk., 9 atk. kam., 3 rez. perd.) ir Tel Avivo „Maccabi“ centras Joshas Nebo (17 tšk. ir 11 atk. kam.), kurie surinko po 25 naudingumo balus.

Taip pat 25 balus sugeneravęs Tadas Sedekerskis (15 tšk., 11 atk. kam.) dėl Vitorijos „Baskonia“ pralaimėjimo liko už borto.

Arti asmeninio apdovanojimo buvo ir žaliai-baltus skriaudęs Tyleris Dorsey su 24 balais (19 tšk.).

Praėjusią savaitę per akistatą su „Partizan“ (85:93) Keenanas sukaupė 33 taškus ir 38 efektyvumo balus, bet MVP buvo paskelbtas su 29 balais likęs Kostas Sloukas iš Atėnų „Panathinaikos“.

Šį penktadienį „Žalgiris“ Nemuno saloje priims „Barceloną“ su Roku Jokubaičiu, o pirmąjį ratą užbaigs kitą savaitę laikinojoje sostinėje priimdami Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją