Delfi pradeda pažintį su šio sezono Eurolyga ir tai, ką vasarą nuveikė klubai. Pirmoje apžvalgos dalyje – Kauno „Žalgiris“, Stambulo „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“, Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu, Milano „Olimpia“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ su Roku Giedraičiu.

Kauno „Žalgiris“

Praėjęs sezonas. 7 vieta.

Treneris. Kazys Maksvytis.

Ryškiausi naujokai. Nazas Mitrou-Longas, Brady Manekas, Danielius Lavrinovičius.

Skaudžiausi praradimai. Ignas Brazdeikis.

Apžvalga. Kauno „Žalgiris“ praėjusį sezoną visus nustebino patekdamas į atkrintamąsias varžybas, o šį sezoną pasitinka su ne ką mažesniais tikslais. Nepaisant to, kad prieš pat sezoną pardavė Igną Brazdeikį vieniems iš konkurentų – Pirėjo „Olympiakos“, kauniečių viltys vėl būti tarp stipriausių turi aiškų pagrindą.

Pirmas dalykas – tęstinumas. I. Brazdeikis yra vienintelis rimtas praradimas, tačiau galbūt ne toks didelis, kaip gali pasirodyti. Tai žaidėjas, kuriam būtinas kamuolys rankose, o „Žalgiris“ ir taip turi du stiprius žaidimo kūrėjus – po traumos grįžtantį Keenaną Evansą ir naujoką N. Mitrou-Longą. Šalia jų I. Brazdeikiui atsiskleisti visomis spalvomis nebūtų buvę lengva, o dabar kauniečiai turi didelį krepšį laisvų pinigų, kuriuos galės išnaudoti rimtam pirkiniui, o gal net dviems.

Įprastai „Žalgiris“ vasarą turėdavo perdėlioti pusę komandos, tačiau šį kartą visi lyderiai liko, tad tereikėjo atlikti korekcinius ėjimus. Ir tą pavyko padaryti puikiai, bandant išspręsti esmines praėjusio sezono problemas.

Visų pirma, šalia K. Evanso atsirado dar vienas nuostabus kūrėjas, galintis pataikyti iš toli ir draskyti varžovų gynybą. – N. Mitrou-Longas. Jis taip pat pasižymi kibia gynyba ir su juo „Žalgiris“ išvengs to, kas kamavo prieš metus ant suolo sėdint K. Evansui, kai puolimas tiesiog sustodavo.

Tylerį Cavanaugh pakeitė techniškesnį, greitesnį, aukštesnį ir taiklesnį metimą iš toli turintis Brady Manekas, padėsiantis išplėsti aikštę. Tai taip pat buvo vienas iš bėdų – varžovai dažnai galėdavo spaustis baudos aikštelėje dėl prasto „Žalgirio“ pataikymo iš toli, o dabar jie tokios prabangos neturės. Su B. Maneku kažkiek kentės gynyba, bet ji praėjusį sezoną ir taip buvo itin gera ir dažnai trūkdavo balanso tarp jos ir skurdoko puolimo. Tą ir turėtų padėti išspręsti B. Maneko atvykimas.

Panašu, kad nauji (ir galbūt – būsimi) „Žalgirio“ pirkiniai išspręs didžiausias žaidimo bėdas, o tęstinumas gali tapti raktu į dar geresnį rezultatą sezone.

Stambulo „Fenerbahče“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją