Žaliai-balti vėl žais du mačus ir abu juos išvykoje.

Pirmiausia kauniečius sutiks Valensijos „Basket“ (10-9), o tada ir „Barcelona“ (13-6).

„Laukia labai išskirtinė savaitė. Pirmą kartą istorijoje tai bus antra iš eilės dviguba savaitė. Noriu pamatyti, kaip viskas atrodys. Ir kalbu ne tik apie „Žalgirį“, o apie visas komandas. Tai labai labai keista situacija“, – sakė Andrea Trinchieri.

Pirmame rate žalgiriečiai prieš Valensijos atstovus 72:87 neatsilaikė namuose.

„Žiūrėjau pirmas rungtynes, jos „Žalgiriui“ buvo labai sunkios. Valensijos klubas žaidžia gerai, labai agresyviai. Jie moka užpulti, gali pataikyti. „Fonteta“ arena yra sudėtinga vieta, kad ir kokią komandą treniravau, turėjau ten sunkumų.

Mūsų laukia nelengva užduotis. Turime pagerinti savo žaidimą ir būti stabilesni. Turime pasistengti pasirodyti kaip įmanoma sėkmingiau tiek puolime, tiek gynyboje.

Visos komandos banguoja. Eurolyga yra žiauri lyga ir čia praktiškai neįmanoma geros formos visą sezoną. Tikrai žiauru. Mes laimėjome prieš Berlyno ALBA, o tada skaudžiai pralaimėjome Vilerbano ASVEL“, – dėstė italas.

Paklaustas apie prie varžovų gretų prisijungusio Kevino Pangoso įtaką A. Trinchieri jos pasverti dar negalėjo.

„Kevinas nežaidė praktiškai paskutinio pusantro sezono. Savaitgalį jis žaidė Ispanijoje, bet nebuvo Jaredo Harperio. Taigi tikrai nežinau, ko tikėtis. Viską pamatysime aikštėje. Bet aš esu įsitikinęs, kad K. Pangosas jiems tiks“, – tikino jis.

Andrea kandžiai atsakė, kai jo buvo pasiteirauta, kaip auklėtiniams įpūsti daugiau pasitikėjimo ir mažiau dvejojimo savo veiksmais aikštėje.

„Aš paprašiau mūsų gydytojo, kuris yra puikus, šiek tiek pasitikėjimo tablečių. Jis vis dar jų ieško“, – ironizavo strategas.

A. Trinchieri pakomentavo ir dar vieno kolegos – Gianmarco Pozzecco – atleidimą.

„Treneriai paprastai sumoka kainą už blogus rezultatus. Tai jau tapo įprasta. Yra kaip yra ir tai nesikeis. Kartais galbūt lengviau nuimti trenerį, nei pataisyti kitus dalykus komandoje ar įsigyti naujų žaidėjų Klubas turi teisę priimti sprendimą atleisti trenerį, bet tuo pačiu buvimas džentelmenu ir nesakymas tam tikrų dalykų spaudai visada padeda.

Aš nežinau tikrosios situacijos, nes nebuvau ten. Žinau tik tiek, kad kartais tas būdas, kuriuo G. Pozzecco treniruoja, gali būti diskutuotinas. Jis yra labai emocingas ir atiduoda viską. Jis gali įkvėpti emociškai, bet kai tau reikia žaisti kas 48 valandas, to gali ne neužtekti. Bet aš nesu jų komandos savininkas“, – kiek galėjo, tiek pasisakė Andrea.

Primename, kad antradienį „Žalgiris“ svečiuosis Valensijoje, o penktadienį viešės Barselonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)